Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
Dinsdag 7 maart 2006

Ruim dertig Belgische en Nederlandse ontwerpers samen naar Meubelbeurs Milaan

AMSTERDAM - Meer dan 30 Belgische en Nederlandse ontwerpers staan gezamenlijk op de meubelbeurs in Milaan. Zij laten van 5 tot 10 april 2006 het werk zien waar zij het afgelopen jaar mee bezig zijn geweest. TuttoBeNe is de organisatie die het voor de derde keer mogelijk maakt dat Belgisch en Nederlands ontwerptalent zich presenteert op een groot internationaal podium.

TuttoBeNe richt zich vooral op ontwerpers die in hun werk rekening houden met maatschappelijke vraagstukken. Het meenemen van ethische aspecten in het ontwikkelen van consumentenproducten moet volgens TuttoBeNe een randvoorwaarde zijn voor elke ontwerper, en niet per sé een uitgangspunt.

De presentatie van deze derde editie is uitgebreider dan voorgaande jaren. Het aantal ontwerpers dat zich presenteert is ruim twee keer zo groot als in de twee voorgaande edities. Binnen de gezamenlijk presentatie van TuttoBeNe heeft elke ontwerper ruimte voor het presenteren van eigen werk. Deze vindt plaats in het tot expositieruimte omgebouwde theater 'Sarpisei', in het centrum van Milaan, aan de Via P. Sarpi 6.

Dit jaar zijn tevens twee opleidingen vertegenwoordigd. De Technische Universiteit Delft presenteert werk en onderzoek van de Faculteit Industrieel Ontwerpen en de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht laat werk zien van de afdeling Productontwerp.

Ten tijde van de beurs komt de TuttoBeNe krant uit met daarin korte introducties van alle ontwerpers en artikelen die gerelateerd zijn aan Belgisch en Nederlands Design. Deze krant wordt verspreid door de hele stad.

Tijdens de beurs zullen initiatiefnemers David Heldt en Victor le Noble de www.design.nl weblog bijhouden.