Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 maart 2006

Automobilist rijdt fietser aan

Almelo

Op maandag 6 maart om 16.55 uur vond een aanrijding plaats op de Vriezenveenseweg in Almelo. Een 77 jarige fietser uit Almelo wilde de parkeerplaats van het aldaar gelegen verzorgingstehuis verlaten. Hij werd geschept door een auto, bestuurd door een 41 jarige Almelose, die de parkeerplaats op wilde rijden. Het 77 jarige slachtoffer raakte licht gewond en werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. (06-029429)

Poging tot brandstichting

Enschede

De politie heeft op maandag 6 maart om 12.35 uur een 48 jarige man aangehouden in verband met poging tot brandstichting. De man veroorzaakte bij het Leger des Heils aan de Molenstraat in Enschede veel overlast. Hij kreeg een ontzegging en werd het pand uitgezet. De man was het hier niet mee eens en probeerde de deur in brand te steken. Politieagenten troffen hem bij het pand aan waarop hij werd aangehouden. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (06-029192)

Rit dronken automobiliste eindigt in sloot

Deurningen

Surveillerende politieagenten zagen op maandag 6 maart om 17.00 uur een auto in de sloot liggen op de Oldenzaalsedijk in Deurningen. De bestuurder, een 46 jarige vrouw uit Hengelo, had de auto inmiddels al verlaten. De vrouw was onvast ter been en sprak met dubbele tong. Zij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse was 2,20 promille. De verdachte is vermoedelijk wegens alcoholgebruik de controle over haar voertuig verloren. De politie maakt proces-verbaal op. (06-029406)

Medeleerling verdacht van diefstallen

Hengelo

Een 18 jarige studente uit Enschede heeft op maandag 6 maart bij de politie aangifte gedaan van diefstal van haar mobiele telefoon. De diefstal had die ochtend plaatsgevonden op haar school in Hengelo. De telefoon was uit de handtas van de 18 jarige weggenomen. Medeleerlingen werden direct met de diefstal geconfronteerd en moesten van de leraar hun zakken leeghalen en de broekspijpen omhoog doen. Een 17 jarige Enschedeër bleek de mobiele telefoon in zijn sok gestopt te hebben. De politie werd gebeld en hielden de 17 jarige aan. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de fouillering kwam er een gestolen MP3-speler tevoorschijn. De eigenaar van de MP3-speler zal aangifte doen van diefstal. De 17 jarige verdachte is in verzekering gesteld. Hij wordt ervan verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd. De mobiele telefoon en de MP3-speler zijn inmiddels aan de rechtmatige eigenaars teruggegeven. (06-029178)

Autobrand

Oldenzaal

Op dinsdag 7 maart om 09.55 uur kreeg de politie de melding dat er op de Berkstraat in Oldenzaal een auto in brand zou staan. De brandweer was inmiddels ter plekke en bluste de brand. De motor van de auto brandde totaal uit. De bestuurder van de auto, een 55 jarige man uit Oldenzaal, verklaarde die ochtend per ongeluk diesel te hebben getankt. De tank werd leeggepompt en gevuld met de juiste benzine. Bij de verkeerslichten op de Berkstraat hoorde hij een knal en zag dat de auto direct vlam vatte. De bestuurder wist zich in veiligheid te brengen maar kreeg desondanks rook binnen. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht. De auto is weggesleept. (06-029645)

Sonja Eerhard: 053-4555588


---- --