Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

07 maart 2006

Apeldoorn - Verwarde man terecht

Een zeer op leeftijd zijnde Apeldoorner werd op maandag (06-03) rond 14.00 uur teruggevonden in een bosperceel aan de Woudhuizermark. De man had op zondag (05-03) rond 14.15 uur de woning in verwarde toestand verlaten. Een zoektocht van familie en politie bleef in eerste instantie zonder resultaat. Op maandagmorgen (06-03) werd de zoektocht hervat waarbij politiespeurhonden, een boswachter alsmede de afdeling luchtvaart van het KLPD werden ingeschakeld. Omstreeks 14.00 uur werd hij door familie gevonden. De man was tijdens zijn dwaaltocht vast komen te zitten in het prikkeldraad en had de koude nacht in het bos moeten doorbrengen. Nadat de politie de man had bevrijd werd hij met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis.

Apeldoorn - Diefstal aluminium panelen

Terwijl een 27-jarige vrachtwagenchauffeur aan het lossen was werden er vanaf de rechterzijde van de oplegger drie aluminium panelen ontvreemd. De diefstal vond plaats op maandag (06-03) tussen 13.00-13.15 uur aan het Kanaal Zuid. De panelen zijn voorzien van het opschrift GLAVERBEL WESTLAND. Ter plaatse werden twee mannen in een lichtgekleurd busje gesignaleerd. De politie stelt een onderzoek in.

Loenen - Inbraak bedrijf

Een bedrijf aan de Hoofdweg kreeg in de nacht van maandag op dinsdag (06/07) ongewenst bezoek. De dader forceerde de deur naar het winkelgedeelte. Binnen werd een kassa geopend en een geldbedrag meegenomen.

Apeldoorn - 107 bestuurders te snel

De politie heeft bij snelheidscontroles 107 bestuurders beboet ivm het overschrijden van de maximum snelheid. De controles vonden plaats op maandagmorgen en maandagmiddag (06-03) op de Badhuisweg, Prins Willem-Alexanderlaan en de Soerenseweg. Er werden in totaal 589 passanten gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km per uur waar 50 km is toegestaan. De overtreders kunnen de boete binnenkort thuis verwachten.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --