Ingezonden persbericht


Persbericht

Hoeksche Waard, 7 maart 2006

Primeur voor Commissie Hoeksche Waard

Eerste provinciaal beleidskader Nieuwe Landgoederen uitgereikt

Tineke Netelenbos heeft als voorzitter van de Commissie Hoeksche Waard gistermiddag het eerste exemplaar van het provinciaal beleidskader Nieuwe Landgoederen in ontvangst genomen uit handen van gedeputeerde Leen van der Sar. Mevrouw Netelenbos kreeg het beleidskader omdat de Commissie Hoeksche Waard in het najaar van 2005 zelf eveneens een beleidskader Nota Landgoederen heeft opgesteld.

De Commissie Hoeksche Waard is het eerste gemeentelijke samenwerkingsverband in Zuid-Holland dat geanticipeerd heeft op het beleidskader Nieuwe Landgoederen van de provincie. Hierdoor wordt de mogelijkheid voor de aanleg van nieuwe landgoederen aanzienlijk verruimd. Ook in de Hoeksche Waard zal het aantrekkelijker kunnen worden om landgoederen aan te leggen. Het provinciaal beleid en het voorstel van de Commissie Hoeksche Waard sluiten nu vrijwel naadloos op elkaar aan.

De Commissie Hoeksche Waard gaat haar voorstel op korte termijn voorleggen aan de zes gemeentebesturen in de Hoeksche Waard met de vraag om er mee in te stemmen. Als dat gebeurt hebben initiatiefnemers voor een nieuw landgoed zowel duidelijkheid van de provincie als van de betreffende gemeente over de voorwaarden voor nieuwe landgoederen. Daarmee kan de procedure voor de aanvraag van een landgoed aanzienlijk worden verkort.