Actie Single: Een engel voor een kind

ZWIJNDRECHT, 20060307 -- Onder de slagzin " Doorgeven redt een leven" geeft de Stichting Yes I care een unieke doorgeef CD uit met het lied "Een Engel voor een Kind".


Tekstschrijver Walter Dietrich en Componist Arjan Bruinsma werden geinspireerd door de aktie van schoolkinderen die tijdens de kerst van afgelopen jaar papieren kerstengeltjes maakten om geld op te halen voor medische noodhulp voor de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan. De solo partijen van dit lied werden in de studio ingezongen door Monique van der Ster en Han van Eick, hetgeen resulteerde in een potentieele top-40 hit, die vandaag de ether in wordt gezonden via een uniek systeem van een doorgeeflied.
De makers van dit nummer hebben besloten de rechten van dit lied geheel te doneren aan de Stichting Yes I Care die in samenwerking met organisaties ter plaatse doorgaat met het verstrekken van medische noodhulp waar nodig, zoals in Pakistan, Darfur en Congo.
Stichting Yes I Care stelt op de website www.yesicare.nl het lied gratis ter beschikking aan iedereen die erdoor geraakt wordt. Bovendien worden er 500 genummerde CD's uitgegeven die bedoeld zijn om geld op te halen volgens een uniek en ludiek systeem waarmee ketens van vrienden en kennissen door middel van het doorgeven van deze CD in korte tijd veel bekendheid aan dit initiatief kunnen geven en een zeer groot bedrag kunnen ophalen voor het goede doel, zonder dat hier een dure media campagne voor wordt gevoerd. Vanuit Pakistan, Turkije en Roemenie zijn reeds toezeggingen gekomen van populaire artiesten die het nummer gaan vertalen en met steun van de media de aktie in eigen land willen opzettten.
In Nederland wordt momenteel door een tiental artiesten gewerkt aan eigen versies van dit doorgeeflied. Informatie over deze aktie is te verkrijgen bij Walter Schrader rampenarts en adviseur van Yes I Care 071-5131115




S Kaya