Fortis Bank

Published: 17:40 07.03.2006 GMT+1 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Fortis verwerft Hedge Funds Services (BVI) Ltd, de grootste fondsbeheerder van de Britse Maagdeneilanden.

Fortis Merchant Banking kondigt met genoegen aan dat haar afdeling fondsenbeheer, Fortis Prime Fund Solutions, de grootste fondsbeheerder van de Britse Maagdeneilanden, Hedge Funds Services (HFS), heeft overgenomen.

HFS is de grootste onafhankelijke full-service fund administrator van de Maagdeneilanden. Eind 2005 had HFS circa EUR 2 miljard aan vermogen onder beheer van 104 beleggingsfondsen met 53 verschillende fondsbeheerders, waarvan 90% is gevestigd in de VS. Deze fondsen vertegenwoordigen een scala van beleggingsstrategieën, waaronder long/short equities, arbitrage van convertibles, event-driven en dakfondsen.

Filip Dierckx, CEO van Fortis Merchant Banking: 'De ambitie om onze aanwezigheid in nichemarkten, vooral op het Amerikaanse continent, uit te breiden is gerealiseerd door deze overname, die de positie van onze afdeling fondsenbeheer, Fortis Prime Fund Solutions in de hedge-fundsector versterkt. HFS heeft een benijdenswaardige reputatie en door de overname kunnen wij de grootste fondsbeheerder worden van de Maagdendeilanden, die zijn uitgegroeid tot een belangrijk financieel centrum in het Caraïbisch gebied. Wij heten het team van 18 hooggekwalificeerde medewerkers van HFS hartelijk welkom. Het wordt ons derde Caraïbische platform voor versnelde groei in de dienstverlening aan hedge funds.

Michael Kane, directeur van HFS: 'Fortis en HFS vullen elkaar aan, zowel geografisch als in termen van productaanbod en bedrijfscultuur. Dit kan alleen maar leiden tot stabiele groei en versteviging van onze leidende positie in deze gespecialiseerde markt. Op hun beurt profiteren onze klanten van de omvang, de financiële slagkracht, de vernieuwende technologie, het bredere productaanbod en het hoge dienstverleningsniveau van Fortis.'

De transactie heeft geen noemenswaardige gevolgen voor de solvabiliteitspositie of de nettowinst per aandeel van Fortis.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 39 miljard (28/02/2006), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 44 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 57.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Merchant Banking maakt deel uit van Fortis Bank en beheert de wereldwijde relaties met banken, institutionele beleggers en grote ondernemingen. Merchant Banking biedt een scala van financële producten, adviesdiensten en andere oplossingen op maat. Prime Fund Solutions biedt een geïntegreerd dienstenpakket aan hegde funds en funds of hedge funds, dat zich uitstrekt van ondersteuning bij de oprichting tot administratie en mid-office diensten en van global custody, bank- en FX-diensten tot leverage en brugfinanciering. De kracht van onze diensten ligt in onze expertise als toonaangevende internationale bank en fondsbeheerder. Onze klanten over de gehele wereld gebruiken een scala aan alternatieve constructies onder alle mogelijke rechtsstelsels, zowel on- als offshore. De vestiging op de Maagdeneilanden wordt een essentiële schakel in onze dienstverleningsketen en vormt een aanvulling op onze bestaande vestigingen op de Kaaimaneilanden, Curaçao, in Ierland op het eiland Man en in Luxemburg.

Persvoorlichting:

Brussel:


+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:


+32 (0)2 510 53 91
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 20