Gemeente Amsterdam



Unheard Filmfestival

7 maart 2006
---


Vandaag is een nieuw festival van start gegaan in Amsterdam. Filmtheater Kriterion presenteert van 7 t/m 11 maart Unheard Film, the new soundtrack festival.

Cinema Kriterion Het is voor het eerst dat er een festival wordt georganiseerd met als centraal thema muziek en geluid in de film. Het audio-visuele aspect staat dus centraal tijdens dit festival. Kunstenaars uit verschillende disciplines komen samen om beeld en geluid van film op de meest nieuwe manieren met elkaar te verbinden.

Het festival biedt een kans aan jonge, creatieve, professionele sound designers, componisten, producenten en regisseurs. Op het festival kunnen zij hun talenten laten zien en met elkaar in contact komen. Daarnaast wil de organisatie van het festival dat het publiek kennis maakt met de kunst van sounddesign en filmmuziek. Zo hopen zij dat de bezoekers op een bepaalde manier geluid in films gaan waarderen.

Het programma

Unheard Film wil als een volwaardig filmfestival de ondergeschikte rol van muziek en geluid veranderen. Daarom hebben zij een veelzijdig programma opgesteld.

De eerste editie van Unheard Film bestaat uit een uitgebreid programma dat zich geheel laat inspireren door de power of sound. In het hoofdprogramma zorgen verschillende artiesten voor live optredens.. Daarnaast strijden studententeams van verschillende academies zoals de Rietveld Academie, Conservatorium/Sonologie Den Haag, Academie Minerva Groningen, Willem de Kooning Rotterdam en Academie Beeldende Kunsten Maastricht in The Battle voor de best gecomponeerde soundtrack voor een korte film.

Naast het vaste programma vinden er gedurende het hele festival verschillende activiteiten plaats, in de foyer en de hal van Kriterion. Hierbij kan het publiek zelf experimenteren met de kracht van geluid.

Meer informatie

* Datum: 7 tot en met 11 maart 2006 * Plaats: Filmtheater Kriterion, Amsterdam * Reserveren: 020 - 6231709 * Meer informatie: www.unheardfilm.nl, www.kriterion.nl