Leader+ bijdrage voor Dwergenpad Kuinderbos

Het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland heeft besloten om een Leader+ bijdrage toe te kennen aan het project `Dwergenpad Kuinderbos'. Dit project ontvangt vanuit het Leader+ Programma een bijdrage van 22.621 Euro. Het project kost in totaal ruim 70.000 euro.

Staatsbosbeheer Regio Oost wil met deze bijdrage in het Kuinderbos een educatief wandelpad voor kinderen tot 10 jaar aanleggen.
Staatsbosbeheer wil kinderen op een leuke manier in contact brengen met natuur en landschap. Langs het pad zullen de zeven dwergen uit het sprookje "Sneeuwwitje en de zeven dwergen" te vinden zijn. De dwergen worden uitgehakt uit boomstammen en vormen het spoor naar Sneeuwwitje. Het kan zijn dat de kinderen nog de heks of de nobele ridder tegenkomen in het bos, maar uiteindelijk zullen de kinderen op de Kuinderburcht een slapende Sneeuwwitje vinden, uitgehakt uit een dikke populierenstam.

Bij de zeven dwergen komt voor de jonge bezoekers een
natuurbelevingsactiviteit, zoals een reuzen zonnewijzer, een `voelwand' of een kabouterhuisje waarin natuurgeluiden kunnen worden beleefd. Om tegemoet te komen aan de extra bezoekersaantallen, wordt het aantal parkeerplaatsen op het parkeerterrein aan de
Hopweg uitgebreid.