Gemeente Ede

nummer 048 / Ede, 7 maart 2006

Blauwe zone bij nieuw winkelcentrum aan de Parkweg

Eind april gaat het nieuwe winkelcentrum aan de Parkweg open. Het college van burgemeester en wethouders besloot vandaag om daar een blauwe zone in te stellen. In eerste instantie geldt de blauwe zone voor het parkeerterrein achter het nieuwe winkelcentrum. In een later stadium bekijkt het college of het nodig is om dezelfde maatregel voor meer delen van de Parkweg in te stellen.

De exploitant van het winkelcentrum en diverse andere ondernemers aan de Parkweg vragen al langer om een blauwe zone. Zij zijn bang dat er langparkeerders komen te staan op het parkeerterrein achter het nieuwe winkelcentrum. Het college vindt het van belang dat het winkelcentrum een goede start maakt. Met het instellen van een blauwe zone wordt langparkeren van treinreizigers voorkomen.
Parkeermaatregelen achter het nieuwe winkelcentrum kunnen niet los worden gezien van maatregelen op de Parkweg zelf. Al langer bestaat de wens voor een blauwe zone ook op andere delen van de Parkweg. Die maatregelen kan het college pas nemen als er een uitwijkmogelijkheid voor de huidige langparkeerders komt. Het college gaat daarom onderzoeken welke uitbreidingsmogelijkheden voor parkeren er zijn.
---