Ingezonden persbericht


 

EUROPRIX Top Talent Awards 2005 uitgereikt

 

Ontwerper Omroep.nl krijgt eervolle vermelding

 

Het was aan de vooravond van de uitreiking van de Oscars, dat de EUROPRIX Top Talent Awards werden uitgereikt, prijzen voor innovatie in multimedia. In Los Angelos eerde de nieuwe wereld de verhalenvertellers van de oude lineaire technologie, de film, terwijl de oude wereld prijzen uitreikte aan de jonge getalenteerde verhalenvertellers van de nieuwe technologie, multimedia.

 

De Top Talent Award is een Europese wedstrijd die in 2005 haar achtste editie beleefde. Inzendingen komen van studenten en jonge producenten tot 30 jaar. Niet minder dan 411 inzendingen uit 32 Europese landen werden beoordeeld door 17 experts uit even zoveel landen. Uiteindelijk zijn 15 projecten genomineerd, 6 projecten genomineerd voor speciale prijzen en 20 projecten hebben een eervolle vermelding ontvangen.

 

Tijdens een sfeervol gala in het Legermuseum van Wenen zijn de prijzen bestaande uit plastiek en een geldprijs van 1000 euro overhandigd. Mika Tyyskä and Liina Toiviainen van Lahti Polytechnic, Institute of Design (Finland)gingen uiteindelijk met 4.000 euro naar huis dankzij de categorieprijs, een speciale prijs voor muziek en de overall prijs voor hun project Guitar Shred Show (www.guitarshredshow.com).

 

Nederland, dat de EUROPRIX Top Talent Award mee ondersteunt via haar eigen EUROPRIX.nl wedstrijd, viel met 17 inzendingen buiten de nominaties en de speciale prijzen. Wel werd een eervolle vermelding toegekend aan Jurriaan Schalken van het bureau DirectionDesign in Hilversum voor het ontwerp van de Breedband Omroep sites (www.omroep.nl).

 

Nederland was tijdens de uitreiking van de prijzen aanwezig met vertegenwoordigers van de Hogeschool Rotterdam, afdeling GTM en Rivio en vertegenwoordigers van de Stichting EUROPRIX.nl.

 

EUROPRIX Top Talent Award (TTA)

De TTA is een multimedia wedstrijd georganiseerd om werk voor studenten en jong talent te testen en tonen op Europees niveau. De wedstrijd wordt georganiseerd door het evenementenbureau ICNM en wordt gesponsord door het Oostenrijkse ministerie van Economische Zaken en industriële sponsors zoals ATI, Sony Dadc, Adobe, Osmosys en The Web Production. De wedstrijd wordt vanuit Nederland ondersteund door de Stichting EUROPRIX.nl, die in Nederland een wedstrijd organiseert met een categorie Top Talent; genomineerde inzendingen van EUROPRIX.nl worden automatisch ingezonden voor de Europese wedstrijd. EUROPRIX.nl wordt ondersteund door de bedrijven Market Share and Triple-P in Nederland en de Vlaamse instelling EROV.

 

 = =========================================================================