Provincie Noord-Holland

7-3-2006

Onderwerp


1,2 miljoen voor duurzame samenwerking


De provincie stelt 1,2 miljoen euro beschikbaar voor het programma Leren voor Duurzame Ontwikkeling. Gemeenten, scholen, bedrijven of maatschappelijke organisaties die duurzaam te werk willen gaan en gezamenlijk ideeën hiervoor willen onderzoeken, kunnen via dit programma geld krijgen. De provincie nodigt alle mogelijke samenwerkingspartners uit voor een voorlichtingsdag op 21 maart aanstaande in Haarlem.

Het doel van het landelijke programma Leren voor Duurzame Ontwikkeling is om leerprocessen op gang te brengen waarbij mensen bewust worden gemaakt van verschillende mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid en het ontwikkelen van vaardigheden om duurzame afwegingen te kunnen maken. De projecten richten zich bij voorkeur op de themas klimaat of duurzame bedrijventerreinen. De mogelijkheden zijn divers; denk bijvoorbeeld aan een project waarbij middelbare scholieren een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren naar de toepassing van duurzame energie in de bedrijfsvoering van een onderneming. Of een project waarbij bijvoorbeeld een gemeente in samenwerking met een bouwbedrijf criteria ontwikkelt die leiden tot een duurzaam aanbestedingsbeleid en uiteindelijk tot ontwikkeling van meer duurzame bebouwing in de provincie.

Het programma Leren voor Duurzame Ontwikkeling loopt tot eind 2007. Aanvragen kunnen gedurende de gehele programmaperiode worden ingediend, zolang er budget beschikbaar is. Projecten dienen echter eind 2007 afgerond te zijn.

Dinsdagochtend 21 maart licht de provincie het programma Leren voor Duurzame Ontwikkeling nader toe. Deelnemers aan de dag krijgen volop de kans ideeën uit te wisselen, elkaar te leren te kennen en wellicht een eerste stap te zetten voor een mogelijke samenwerking.

Meer informatie over het programma Leren voor Duurzame Ontwikkeling en de voorlichtingsdag: www.lvdo-nh.nl Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden t/m 13 maart via volkera@noord-holland.nl