Gemeente Zwolle

Gemeente stimuleert jongerenactiviteiten met budget


Datum uitgave: 07-03-2006
De gemeente wil jongeren in Zwolle stimuleren om originele activiteiten te organiseren, om nieuwe ideeën te bedenken waar jongeren behoefte aan hebben. Om een impuls te geven aan het subsidieproject overhandigt wethouder Peter Pot op maandag 6 maart aan voorzitter Valerie Borgdorff van de Jongerenraad de jongerensubsidiekaart. Deze kaart geeft jongeren de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor de activiteiten die zij met samen met andere jongeren vóór jongeren organiseren.

Jongeren kunnen subsidie aanvragen voor een eenmalige activiteit die in Zwolle gehouden zal worden. Zij mogen natuurlijk advies inwinnen bij bijvoorbeeld een jongerenwerker of iemand anders, maar het gaat erom dat zijzelf verantwoordelijk zijn voor de activiteit en de uitvoering ervan. Maximaal kan er ¤ 500,-- per activiteit worden aangevraagd.

Meer informatie over de jongerensubsidiekaart is te vinden op de site www.voorendoorjongerenzwolle.nl (zie link hieronder). Daar kunnen ook nieuwe formulieren gedownload worden.