Gemeente Zwolle

Controles op te vroeg aan de weg gezette containers


Datum uitgave: 08-03-2006
De medewerkers van de afdeling Toezicht & Handhaving van de gemeente Zwolle constateren regelmatig dat mensen hun container te vroeg aan de weg zetten en te laat weer van de openbare weg halen. Dit kan leiden tot overlast, omdat de afvalcontainers omver kunnen worden geschopt, het afval op de openbare weg terecht kan komen wat een nare stank kan verspreiden en er gevaar voor brandstichting kan ontstaan. Daarnaast ontsieren containers het straatbeeld als deze te lang aan de weg staan. Inzamelregels

De gemeente Zwolle wil u erop wijzen, dat containers niet eerder dan op de inzameldag tussen 5.00 en 8.00 uur buiten gezet mogen worden. Om 8.00 uur start ROVA namelijk met de inzameling. De containers dienen met een gesloten deksel op de centrale aanbiedplaats neergezet te worden. Op de inzameldag moet u de container voor 20.00 uur weer van de openbare weg halen. Bovendien mogen er geen vuilniszakken naast de container worden neergezet.

In de komende maand gaat de gemeente in de wijk Aa-landen extra controleren of bewoners zich aan deze inzamelregels houden. Te vroeg aan de weg gezette containers worden ingenomen. De kosten van deze actie worden bij de bewoner in rekening gebracht.

Voor meer informatie over deze regeling kunt u bellen met de afdeling Toezicht & Handhaving, telefoon: (038) 498 27 94 of kijk op www.rova.nl.