Gemeente Langedijk


Andere oproepkaart bij gemeenteraadsverkiezingen

14 december 2005

De politieke partijen zijn volop bezig voor de komende verkiezingen van de leden van de gemeenteraad. De nieuwe gemeenteraad wordt gekozen op dinsdag 7 maart 2006. Alle kiesgerechtigde inwoners van Langedijk krijgen daarvoor een oproepkaart, maar die ziet er wel anders uit dan voorheen. Met deze oproepkaart kunt u stemmen in elk willekeurig stembureau binnen de gemeente.

De gemeente Langedijk neemt deel aan het experiment stemmen in een willekeurig stembureau. De Minister van Bestuurlijke Vernieuwingen en Koninkrijksrelaties, de heer A. Pechtold, heeft besloten dat de gemeente Langedijk, met circa 200 andere gemeenten, aan deze proef mag deelnemen. Voor de kiezer heeft de deelname aan het project ook gevolgen. De oproepkaart is de stempas en die móet mee naar het stembureau van uw keuze, anders kunt u geen stem uitbrengen.

De verkiezing vindt in verband met biddag voor gewas en arbeid niet op woensdag plaats maar op dinsdag. Veel mensen zijn op dit ogenblik bezig hun agenda voor het nieuwe jaar in te richten. Dan kan men ook meteen de datum, dinsdag 7 maart 2006 alvast noteren in de agenda. De stembureaus zijn dan geopend van 07.30 tot 21.00 uur. De plaatsen waar een stembureau is ingericht, zullen op de huis-aan-huis biljetten worden vermeld. Zodra de bezorging van de oproepkaarten begint (naar verwachting begin februari 2006) zal de gemeente daarover informeren. Daarbij wordt aangegeven wanneer alle kaarten bezorgd moeten zijn. Heeft u op dat moment geen oproepkaart ontvangen (en u wilt aan de verkiezingen deel nemen) dan dient een andere oproepkaart aan u te worden verstrekt. Dit kunt u dan vragen bij de gemeente. Meer nieuws over de verkiezingen volgt in de komende maanden.