MOJO: Kanye West in Ahoy'

Mojo concerts

http://www.mojo.nl

PERSBERICHT

MOJO Concerts, Delft, 20 december 2005

Kanye West in Ahoy'

Dé naam in hiphop op dit moment, Kanye West, komt op woensdag 8 maart 2006 naar Nederland voor een eenmalig concert in Ahoy' Rotterdam. Het concert maakt onderdeel uit van zijn Touch The Sky Tour die afgelopen jaar in de Verenigde Staten is begonnen. De kaartverkoop voor het concert start morgen om 10.00 uur.

2004 was het jaar van Kanye West. De inmiddels 28-jarige West, topproducer voor o.a. het Roc-A-Fella label van Jay-Z en producer van soulsensatie John Legend, schreef in dat jaar tien Grammy Nominaties op zijn naam waarvan er drie werden verzilverd (Beste Rap Album, Beste Rap Song en Beste R&B song). Van zijn debuutalbum The College Dropout verkocht hij 3 miljoen exemplaren en in de Verenigde Staten schopte hij het meteen tot superster. Ook scoorde hij een aantal grote hits als songwriter en producer voor artiesten als Talib Kweli, Jay-Z en Alicia Keys.

Afgelopen zomer bracht Kanye West zijn tweede album The Late Registration uit waarmee hij direct al twee hits scoorde: 'Diamonds From Sierra Leone' en 'Gold Digger' met Jamie Foxx. De derde single van het album, 'Heard 'Em Say' waaraan Maroon 5 leadzanger Adam Levine een bijdrage leverde, komt begin volgend jaar uit. Tijdens het concert in Ahoy' wordt Kanye West begeleid door een volledige band, inclusief strijkerensemble.

Juize.fm & The Box present

KANYE WEST & support act
sponsored by SNS Bank
Woensdag 8 maart 2006
Ahoy' - Rotterdam
Entree: EUR 38, EUR 35, EUR 32, EUR 29 (excl. servicekosten) Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop start morgen om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, Free Record Shops, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Noot aan de redactie (