Gemeente Capelle a/d IJssel

Informatieavond herontwikkeling Meeuwensingel 101 en omgeving

Op woensdag 8 maart 2006 vindt er van 20.00 tot 22.00 uur een informatiebijeenkomst plaats over de nieuwbouwplannen voor de locatie Meeuwensingel 101 (het Coster gebouw) en omgeving, in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111.

De gemeente Capelle aan den IJssel wil de woningbouwproductie versnellen om aan de vraag naar woningen te kunnen voldoen. De gemeente heeft hiervoor een speciale Taskforce Woningbouw opgericht. Eén van de mogelijke woningbouwlocaties is de Meeuwensingel 101. De huidige bedrijfsvoering op dit adres loopt ten einde. De eigenaar van het perceel en de gemeente willen op deze plek woningen realiseren.

Uiteraard moet de toekomstige bebouwing passen in de omgeving. Om dit te bereiken heeft de gemeente stedenbouwkundige randvoorwaarden opgesteld, waarin bijvoorbeeld wordt bepaald hoe hoog er mag worden gebouwd. Daarbij is niet alleen de Meeuwensingel 101 bekeken, maar ook de omgeving, met name de hoek Meeuwensingel/Rivierweg. De concept-stedenbouwkundige voorwaarden zijn op 24 januari 2006 door het college vastgesteld. De volgende stap is nu het raadplegen van omwonenden en overige belanghebbenden.

Overigens is er nog geen definitief ontwerp voor de bebouwing, u krijgt dus geen uitgewerkte bouwplannen te zien. Op de informatieavond op 8 maart worden de stedenbouwkundige randvoorwaarden gepresenteerd. Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het geven van een reactie. Na verwerking van de reacties zullen de definitieve randvoorwaarden worden verwerkt in een zogenaamd Plandocument, dat ter goedkeuring aan de gemeenteraad zal worden aangeboden. Pas na goedkeuring door de gemeenteraad kunnen de plannen definitief worden uitgewerkt.