Ingezonden persbericht


Persbericht 22 februari 2006

Nijmegen 2000 jaar en Lux presenteren gratis film en Meet & Greet

'Ik omhels je met duizend armen'

Het jubileumjaar is weliswaar afgelopen, maar samen mogen we nog een laatste keer genieten van een gratis toegankelijk evenement. In samenwerking met LUX presenteert Nijmegen 2000 jaar woensdag 8 maart de landelijke voorpremière van de laatste film van de vorig jaar overleden regisseur, Willem van de Sande Bakhuyzen; 'Ik omhels je met duizend armen'. De avond is mede mogelijk gemaakt door Jac. Bongers Dranken en de Bruijn Wijnkopers die een deel van de opbrengst van de verkoop van de jubileumwijnen ter beschikking stellen. Ook voor LUX is het een bijzondere Meet & Greet, het filmhuis viert haar 5-jarige jubileum. Begin 2006 mocht LUX al de miljoenste bezoeker verwelkomen.

Dankzij de zeer geslaagde verkoop van de Nijmegen 2000- wijnen kunnen Nijmegen 2000 en LUX ruim 1000 gasten op deze speciale voorpremière trakteren. Na afloop kunnen bezoekers bovendien kennis maken met enkele leden van de sterrencrew.

Gratis kaarten

Er zijn woensdag 8 maart 2 voorstellingen, om 19.45 en om 22.15 uur. Gratis kaarten voor deze voorstellingen zijn verkrijgbaar op vertoon van een bon uit de Gelderlander (24 februari), de Brug (22 februari), de Zondagkrant (26 februari), programmaladder van LUX (week 8) en studentenblad VOX (februari-nummer) bij de kassa van LUX. Wees er snel bij, want OP = OP!

Na afloop van beide voorstellingen is er gelegenheid kennis te maken met enkele leden van de crew en ze alles over het maken van deze film te vragen.

Ik omhels je met duizend armen

Ik omhels je met duizend armen is gebaseerd op de gelijknamige roman van Ronald Giphart. Eerder werden zijn romans 'ik ook van jou' en 'Phileine zegt sorry' al succesvol verfilmd. Hoofdpersoon Giph (Tijn Docter) moet met enige schaamte toegeven dat hij volmaakt gelukkig is. Zijn werk is een succes, zijn wondermooie vriendin Samarinde (Carice van Houten) is succesvol arts en veelgevraagd model. De enige echte aanval op zijn geluksgevoel is de dood van zijn moeder, maar godzijdank vond zij de kracht om op een weloverwogen, ja zelfs mooie manier te sterven, bijgestaan door Giph en zijn zus Phileine. Toch komt de relatie tussen Giph en Samarinde onder spanning te staan tijdens een vakantie met hun vriendenclub in Spanje. Giph neemt meer afstand van haar en van hun vrienden. De beslissing die Giph en Samarinde uiteindelijk moeten nemen, heeft ook voor hun band met hun vrienden diepgaande gevolgen. Bijrollen worden gespeeld door Johnny de Mol, Tygo Gernandt en Halina Reijn en Catherine ten Bruggencate.

Noot voor de redactie : voor meer informatie: stichting Nijmegen 2000 jaar, Rina Luinstra (06- 265 64 585) OF 024-3298000 (