Dienstenbond CNV

Olympische ondersteuning voor arbeidsomstandigheden beveiligers, Met Inge de Bruijn als ambassadrice Arboplusconvenant Beveiliging zit je goed!

01-03-2006

Met Inge de Bruijn als ambassadrice Arboplusconvenant Beveiliging zit je goed! Onder de noemer Bewaak je gezondheid zal de meervoudig Olympisch Kampioene als ambassadrice van het Arboplusconvenant voor de Particuliere Beveiligingsbranche een prominente rol spelen in de vernieuwde website www.bewaakjegezondheid.nl, die vanaf 8 maart a.s., operationeel is. Daarnaast brengt het Servicecentrum begin april een gratis bulletin uit ten behoeve van alle beveiligingsmedewerkers in de branche. Naast nuttige informatie wordt in dit bulletin een prijsvraag opgenomen, waarmee vele interessante prijzen zijn te winnen, waaronder een diner met ambassadrice Inge de Bruijn.

Inge de Bruijn, biedt een belangrijke toegevoegde waarde bij het verkrijgen van optimale aandacht en draagvlak voor de actuele onderwerpen; arbeidsomstandigheden, verzuim en reïntegratie. Hierbij zal Inge niet alleen regelmatig praktische tips en aanbevelingen geven met betrekking tot bewegen en gezond leven (zowel fysiek als mentaal), maar ook kunnen winnaars van een grote prijsvraag persoonlijk met haar kennismaken tijdens een gezellig en gezond diner, aldus Marianna Clarijs, Projectleider van het Servicecentrum.

Verlagen verzuim
Eind 2004 werd tussen het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de werkgeversorganisatie VPB (Vereniging van Particuliere Beveiligingsorganisaties) en de vakbonden De Unie, CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten het Arboplusconvenant voor de Particuliere Beveiligingsbranche afgesloten. Dit convenant, met een looptijd tot 1 juli 2007, stelt zich o.a. ten doel het verzuim in de branche met 20% te verlagen.

Om dit te kunnen realiseren, is sinds medio 2005 het Servicecentrum Arbo en Reïntegratie belast met de uitvoering van de convenantsdoelstellingen. Hiervoor heeft het Servicecentrum een helpdesk voor allerhande vraagstukken in het leven geroepen, ontwikkelt zij in nauwe samenwerking met de branchegenoten diverse tools en organiseert zij regelmatig netwerkbijeenkomsten en expertmeetings.

Risico inventarisatie
Eén van de eerste tools die binnenkort zal verschijnen, betreft de branchespecifieke RI&E. Deze digitale Risico Inventarisatie & Evaluatie is ontwikkeld door TNO in nauwe samenwerking met een klankbordgroep vanuit de branche. Naast de RI&E is in de applicatie tevens een ongevalregistratie en -analyse ingebouwd. De branchespecifieke RI&E zal tijdens de netwerkbijeenkomst van 22 maart a.s. worden geïntroduceerd en vervolgens worden uitgerold.