Dilemma's in de wereld van werk

Manpower

Campagne Manpower:
Dilemma's in de wereld van werk

Op woensdag 8 maart lanceert Manpower een massamediale campagne om zijn eigentijdse dienstverlening, nieuwe merkstrategie en nieuwe logo onder de aandacht te brengen. De campagne legt via televisie, abri's en print het publiek uiteenlopende dilemma's voor uit de wereld van werk. Deze schijnbare tegenstellingen prikkelen mensen om na te denken over hun eigen situatie. Past hun manier van werken nog bij hun manier van leven? Vervolgens stelt Manpower de vraag 'What do you do?'.

Algemeen directeur Hans Leentjes: Centraal in de merkbelofte van Manpower staat luisteren naar opdrachtgever én kandidaat. Uitgangspunt is dat iedereen, jong of oud, laag of hoog opgeleid, man of vrouw, autochtoon of allochtoon in een andere situatie leeft en andere wensen en doelen heeft. Als full-service organisatie zijn wij in staat om werk en levenssituatie op elkaar af te stemmen, juist omdat onze dienstverlening op alle niveaus zowel instroom als doorstroom en uitstroom omvat.

Voorbeelden van de gepresenteerde dilemma's zijn: Werk / Privé, Job / Hop, Geld / Geluk, Los / Vast en Dromen / Doen.
De campagne start met een televisiecommercial, die via de grafische, getekende vorm het publiek bekend maakt met het nieuwe logo van Manpower. Dit logo vormt niet alleen de letters MP, maar weerspiegelt in de vijf kleuren tevens de veelzijdigheid van Manpowers dienstverlening. De muziek die voor de commercial gebruikt wordt is Lust for life van Iggy Pop. De commercial is drie weken lang te zien bij zowel de publieke als commerciële omroepen.
In de laatste week van de televisiecampagne wordt het stokje overgenomen door een abri-campagne waarin opnieuw diverse dilemma's opduiken. In de daaropvolgende printcampagne in maand- en weekbladen worden voor het eerst ook mensen ten tonele gevoerd. Mensen met hun eigen dilemma's, in wie het publiek zich breed kan herkennen. Het Londense bureau Wolff Olins tekende voor de ontwikkeling van de nieuwe Manpower-huisstijl, die wereldwijd wordt toegepast. Het internationale reclameconcept komt van Grey Worldwide; in Nederland wordt dit concept lokaal ingevuld door GreyCells. De verandering naar de nieuwe merkstrategie is reeds jaren geleden ingezet. Manpower, dat in Amerika in 1948 begon als uitzendorganisatie, breidde vanaf de eeuwwisseling langzamerhand zijn services uit naar de werving van personeel op vaste, tijdelijke en contractbasis, assessment en selectie, training, outplacement, outsourcing en consulting. In het kader van de nieuwe communicatiestrategie is ook de signage van de Manpower-vestigingen aangepast en zijn de brochures en de website vernieuwd.