Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 7 maart 2006

Ver-rijkende ontmoetingen" tussen vrouwen uit Bergama, Tata en Alkmaar

Een afvaardiging van de vrouwenorganisaties uit onze zustersteden Bergama (Turkije) en Tata (Hongarije) in van 7 tot 13 maart op bezoek in Alkmaar. De vrouwen zijn hier op uitnodiging van het 8 Maart Comité en het Alkmaars Uitwisselings Comité om de activiteiten rond Internationale Vrouwendag bij te wonen. Zij gaan diverse (vrouwen)projecten in Alkmaar bezoeken, met name het Blijf van mijn Lijf Huis. De vrouwenorganisatie in Bergama wil zelf ook een Blijf van mijn Lijf Huis opzetten en wil graag zien hoe het in Alkmaar is georganiseerd. De vrouwen uit Tata zijn met name geïnteresseerd in de mogelijkheden van kinderopvang. Wethouder S.H. Binnendijk ontvangt op vrijdag 10 maart de vrouwen uit onze zustersteden.

Het 8 maart comité stelt het zeer op prijs dat ook onze zustersteden bij de Internationale Vrouwendag betrokken worden. Het thema is "Ver-rijkende ontmoetingen". Het programma op 8 maart staat met name in het teken van ontmoetingen van vrouwen van diverse culturen. De Hongaarse en Turkse vrouwen presenteren zich op Internationale Vrouwendag in Wijkcentrum Overdie en zij bezoeken o.a. de theeceremonie in de Moskee aan de Troelstrakade 42.

Wandkleed van Oudorp

In wijkcentrum De Vang komen op donderdag 9 maart vrouwen van verschillende achtergronden, nationaliteiten en leeftijden bij elkaar om samen te werken aan een groot wandkleed. Iedere vrouw maakt op haar eigen manier een stukje van het wandkleed. De bedoeling van de "Kleden van Oudorp" is kennis maken met elkaar, samenwerken maar ook om ieders eigen persoonlijke verhaal. De delegatie uit Bergama en Tata is hierbij aanwezig. Daarna gaan de vrouwen een Brede School bezoeken en er staat een ontmoeting en met het Centrum voor Vrijwilligersondersteuning op het programma. Bij de Regiopolitie Noord-Holland Noord wordt uitleg gegeven over de aanpak van huiselijk geweld.

Ontmoetingsavond in de Trefpuntkerk

Op vrijdagavond is een ontmoeting voor de vrouwen uit onze zustersteden met vrouwenorganisaties in Alkmaar en omgeving. Naast presentaties van onze zustersteden geeft ook het Participatie-Team uitleg over de activiteiten. Via deze interculturele uitwisseling kunnen vrouwen van verschillende culturen van elkaar leren en elkaar inspireren. De bijeenkomst wordt gehouden in de Trefpuntkerk, Louise de Colignystraat 20 in Alkmaar. Het openbare gedeelte van de avond begint om 20.00 uur. Voor meer informatie of opgave kunt u contact opnemen met Hanneke Schrijen, tel. 072-5488982 of auc@alkmaar.nl

Stichting Dunya

Het is de bedoeling om het Vrouwenfeest van de Stichting Dunya op zondag 12 maart tussen 13.00 en 16.00 uur in Wijkcentrum Daalmeer aan de Johanna Naberstraat bij te wonen. De feestelijke bijeenkomst wordt geopend door burgemeester M. van Rossen, daarna volgt een modeshow van kleding uit diverse landen. Er is zang en er worden gedichten en verhalen voorgedragen.