Gemeente Amsterdam

Aanbesteding Aanvullend Openbaar Vervoer in Amsterdam:

Stadsmobiel en Connexxion nieuwe vervoerders ouderen en gehandicapten

Stadsmobiel en Connexxion hebben gisteren van de gemeentelijke Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling de voorlopige opdracht gekregen om met ingang van de volgende contractperiode het Aanvullend Openbaar Vervoer in Amsterdam te verzorgen. Dit vervoer binnen de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) wordt nu nog uitgevoerd door Stadsmobiel en VZA. Het besluit is gisteren genomen op basis van een Europese aanbestedingsprocedure. Het College besloot in verband met de Europese regelgeving in mei vorig jaar tot deze procedure.

Naar verwachting zullen de contractonderhandelingen met Stadsmobiel en Connexxion in de eerste week van april zijn afgerond. Daarna zal voldoende tijd worden genomen om de overgang van de huidige naar de nieuwe situatie zonder verstoring voor de dienstverlening aan de burger uit te voeren. Naar verwachting zal deze overgang in de zomer worden voltooid. Voor de gebruikers verandert er door deze aanbesteding niets.

Uitgangspunt van het College in de aanbestedingsprocedure was de kwaliteit van de dienstverlening te garanderen, en dus een goede vervoerder te selecteren, niet noodzakelijkerwijs de vervoerder met de laagste prijs. Daarom werd tevens aan de aanbieders de verplichting gesteld om de chauffeurs over te nemen van de eventuele verliezende vervoerders.

Aanbieders konden inschrijven op een vijftal vervoersproducten. Stadsmobiel zal in de toekomst het beschermd vervoer, het deur-tot-deur-plus vervoer, het kamer-tot-kamer-vervoer en het groepsvervoer voor verstandelijk gehandicapten voor zijn rekening nemen. Connexxion zal het deur-tot-deur vervoer uitvoeren.