Politie Haaglanden

Persberichten Haaglanden

Haaglanden, 08-03-2006

Met 100 km/uur binnen de bebouwde kom: bekeuring voor Zoetermeerder Den Haag - Tijdens een verkeerscontrole op de Professor B.M.Teldersweg hebben politieagenten dinsdag 7 maart een 26-jarige Zoetermeerse automobilist aangehouden die met ruim 100 km/uur over de weg reed. Op deze weg is 50 km/uur toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Verder kregen nog 14 automobilisten een bekeuring omdat ze linksaf sloegen waar dit niet mag, vier bestuurders kregen een boete voor niet handsfree mobiel bellen.

Dode man aangetroffen
Den Haag - Na een melding van een getuige troffen politieagenten dinsdag 7 maart rond 17.00 uur op de Houtrustweg het lichaam aan van een 60-jarige Haagse man. Het is nog niet duidelijk hoe de man overleden is. Vandaag wordt onderzocht of de man mogelijk door een misdrijf om het leven is gekomen.

Hardleerse automobilist
Zoetermeer Woensdag 8 maart rond 00:35 uur controleerden agenten een 23-jarige Zoetermeerse automobilist op de Oostweg. De Zoetermeerder bleek al meerdere malen bekeurd te zijn voor het rijden zonder rijbewijs. Wederom is proces-verbaal opgemaakt en werd de auto in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie bekijkt of de hardleerse man zijn voertuig terugkrijgt of dat de auto hem definitief wordt ontnomen.

Met drank op achter stuur
Voorburg Een 33-jarige Hagenaar werd door agenten woensdag 8 maart rond 00.45 uur op de A12 Utrechtsebaan betrapt op het rijden onder invloed. Door het slingerend rijgedrag viel de Hagenaar op. Op de Schenkkade konden de politieagenten de man op het gebruik van alcohol controleren. Hij blies 770 ugl. Zijn rijbewijs werd ingenomen en proces-verbaal werd opgemaakt.

Negeren rood voetgangerslicht leidt tot aanrijding Leidschendam Dinsdagmiddag 7 maart rond 14.00 uur negeerde vermoedelijk een Voorburgs meisje van 13 jaar het rode voetgangerslicht op de Burgemeester Banninglaan. Hierdoor liep zij tegen de auto op van een 36-jarige bestuurster uit Voorschoten. De automobiliste reed zonder zich bekend te maken door na de aanrijding. Op basis van verklaringen en het kenteken kon de vrouw uit Voorschoten worden getraceerd. Zij werd later aan het bureau verhoord en werd proces-verbaal opgemaakt. Het meisje is ter controle vervoerd naar het ziekenhuis.

Fietser ( 46) onder auto
Rijswijk Op dinsdag 7 maart om 13:00 uur werd een 46-jarige fietster uit Rijswijk op het Jaappad aangereden door een 59-jarige automobilist uit Den Haag. De man reed achteruit in de richting van het bruggetje en zag daarbij de tegemoetkomende fietster compleet over het hoofd. Door de botsing viel de fietster en kwam onder de auto terecht. Wonderwel raakte de vrouw niet ernstig gewond, maar zij werd wel ter controle vervoerd naar een ziekenhuis. Daar werd zij behandeld aan enkele forse schaafwonden.

Tien bonnen bij verkeerscontrole
s-Gravenzande Bij een verkeerscontrole op de Naaldwijkseweg werden dinsdag 7 maart tussen 10.00 en 12.00 uur 10 automobilisten bij een