Gemeente Ambt Montfort


Uw idee op de raadsdagenda Ambt Montfoort? Dat kan !

Op 2 februari 2006 heeft de raad de verordening burgerinitiatief vastgesteld.
Het burgerinitiatief geeft de burger het recht om zelf voorstellen op de agenda van de raad te plaatsen.
Als ingezetene van de gemeente Ambt Montfort of als belanghebbende kunt u gebruik maken van dit zogenaamde burgerinitiatief. De gemeente wil graag weten wat er leeft onder de inwoners van Ambt Montfort. Met het burgerinitiatief geeft de raad u de mogelijkheid om direct invloed uit te oefenen op de politieke agenda.

Heeft u een duidelijk idee over hoe de leefbaarheid voor u, uw wijkbewoners en alle anderen binnen onze gemeente kan worden verbeterd, dan kunt u dat voorstel of idee uitwerken tot een plan (burgerinitiatief) dat vervolgens door de raad zal worden bekeken. Het burgerinitiatief moet wel aan een aantal eisen en voorwaarden voldoen om in behandeling te kunnen worden genomen.

Wat gebeurt er met het burgerinitiatief? Als u het burgerinitiatief heeft ingediend zal het een aantal procedurele stappen moeten doorlopen, alvorens het op de agenda van de raad wordt geplaatst ter behandeling en besluitvorming.

Hier staat de hele verordening Burgerinitiatief omschreven, zoals alle voorwaarden, procedures en een algemene toelichting met betrekking tot het burgerinitiatief.
Heeft u daarna nog vragen of wilt u een burgerinitiatief indienen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling Griffie (tel. 0475-358888).