Persberichten districten stad Utrecht, 10.10 uur

Utrecht, 08-03-2006

Straatroof

UTRECHT Dinsdagavond vond op de Ds. Martin Luther Kinglaan een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 36-jarige vrouw uit Houten stond omstreeks 20.45 uur met haar auto te wachten voor het verkeerslicht. Plotseling werd de ruit van het rechter voorportier van de auto ingeslagen en griste een onbekende jongen de sporttas van de voorstoel weg. Het slachtoffer zag dat drie jongens wegrenden in de richting van bosjes.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie over deze straatroof, belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT In de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 maart heeft de politie op het Zandpad een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man in zijn auto rijden over het Zandpad. Bij het passeren van het voertuig zag de politie dat de man bier aan het drinken was. De man kreeg een stopteken en moest een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de 32-jarige Utrechter te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. De ademanalyse wees 390 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur werd de Utrechter naar huis gestuurd.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagmorgen een man aangehouden voor het stelen van een fiets.

Door getuigen werd omstreeks 09.50 uur naar de politie gebeld omdat men zag dat een man een fiets aan het stelen was. Op weg naar de locatie zagen agenten een man op de Weg tot de Wetenschap richting het station lopen, die voldeed aan het opgegeven signalement. De 30-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Hier verklaarde hij dat hij naar zijn werk (straf van 400 uur) moest die hij eerder opgelegd had gekregen voor onder andere het stelen van fietsen.

Inbreker aangehouden

UTRECHT Op de Blauwkapelseweg heeft de politie dinsdagmorgen een man aangehouden omdat hij had ingebroken in een restaurant.

Omstreeks 05.30 uur kreeg de politie een melding dat er ingebroken werd bij een restaurant aan de Blauwkapelseweg. Ter plaatse trof de politie een ingeslagen ruit aan. Het vermoedde bestond dat de verdachte nog in het pand aanwezig was. De agenten startten een onderzoek en troffen een 42-jarige man uit Utrecht in de lift aan. De verdachte moest uit de lift getrokken worden omdat hij niet mee wilde werken. In het gebouw werd een opengebroken sigarettenautomaat aangetroffen. De Utrechter werd voor verhoor ingesloten op het bureau.