Raar maar waar: verzameling bizar en opvallend ANP-nieuws

Anp

http://www.anp.nl



Rijswijk - woensdag 8 maart 2006

Vandaag overhandigt Peter Donk, samensteller, het boek Raar maar waar aan de hoofdredacteur van het ANP Rob de Spa.

Raar maar waar. Broers komen te overlijden terwijl ze de as van een naaste uitstrooien. En een vrouw ontwaakt uit een coma terwijl haar man zojuist zelfmoord pleegt uit verdriet om het verlies van zijn vrouw.

Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) is de grootste nieuwsleverancier van Nederland. Veel berichten gaan over ernstige zaken, zoals oorlogen, rampen en politieke conflicten. Vaak betreft het primeurs, bijzondere uitspraken, een gebeurtenis of iets met betrekking tot personen. De stroom nieuwsberichten gaat dag en nacht door, want het nieuws staat nooit stil.

Tussen al die .officiële. berichten is er soms nieuws dat opvalt. Nieuws waar je van opkijkt, van moet huiveren of misschien om moet lachen. In het afgelopen jaar selecteerde en bewerkte Peter Donk deze berichten, wat resulteerde in het boek Raar maar waar. Het is een verzameling bizar en opvallend nieuws, verzorgd door het ANP.

Raar maar waar. Een Amerikaan heeft seks met een paard, maar kan het niet meer navertellen. En een piloot bezorgt zijn vriendin met een helikopter een pizza, op kosten van de staat. Maar wat te denken van een wandelende wekker die uitslapers uit bed jaagt?

Peter Donk is journalist en programmamaker en is werkzaam bij NOS Nieuws.