Persberichten district Binnensticht, 10.45 uur

Utrecht, 08-03-2006

Postbode geslagen

BILTHOVEN- Op dinsdagmiddag kreeg een postbode klappen van twee onbekend gebleven mannen. Omstreeks 17.30 uur stond een postbode bij het Medisch Centrum aan de Professor Bronkhorstlaan. Op een gegeven moment stopte een auto met hierin twee mannen en een vrouw. De vrouw sprak de postbode aan en vroeg de weg. De postbode wees de vrouw de weg maar kennelijk dachten de twee jongens in de auto dat hij haar niet wilde helpen. Hierop ontstond een discussie waarbij de postbode meerdere keren werd geslagen door het duo. De postbode stapte na dit geweld in zijn auto en reed weg en deed later aangifte bij de politie. De politie heeft de zaak in onderzoek en getuigen contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht; 0900-8844.

Inbrekers aangehouden

BOSCH EN DUIN- Op zaterdagavond werden twee inbrekers aangehouden. Omstreeks 23.10 uur kwam een inbraakalarm binnen van een woning aan de Populierenlaan. Agenten troffen twee mannen, in de leeftijd van 18 en 19 jaar oud uit Bunnik, aan. De mannen hadden een vaag verhaal en konden zich niet legitimeren. Het duo werd aangehouden en na verder onderzoek bleek dat het duo ook inbrekerswerktuig bij zich had. Zij werden vervolgens in gesloten voor verhoor.

In dit verhoor bekenden het duo 5 inbraken in woningen te hebben gepleegd in Bunnik en Bosch en Duin. Bij deze inbraken werden in sommige gevallen autos weggenomen. Naast de inbraken in woningen werd ook bekend dat het duo minimaal drie keer een fiets of bromfiets uit een berging meenamen.