Gemeente Dordrecht


Persbericht

Start herinrichting 't Vissertje

De herinrichting van het gebied 't Vissertje aan het Wantij in Stadspolders is vandaag begonnen met het verwijderen van de oude ligplaatsen van de boten. Hiervoor komen 25 nieuwe ligplaatsen. De herinrichting bestaat uit het maken van een nieuw wandelpad, het opknappen van de Loswal, het opknappen van de boothelling en het verbeteren van het speelveld aan de westkant van 't haventje. De herinrichting is in mei van dit jaar klaar. Wethouder G. Veldhuijzen heeft op 8 maart 2006 het officiële startsein gegeven voor de werkzaamheden van het gebied. "Met deze herinrichting brengen we de recreatie dichtbij huis. De mensen kunnen hier wandelen, fietsen en kanoën, aldus wethouder G. Veldhuijzen".

De boothelling wordt opgeknapt en afgesloten voor recreatief gebruik. De boothelling is alleen toegankelijk voor hulpdiensten zoals brandweer en de Dordtse Reddingsbrigade. Kano's kunnen te water gelaten worden bij de nieuwe steiger. Bij deze steiger komt ook een aanlegplaats voor het Natuurvriendenhuis (NIVON). Watersportrecreanten kunnen gebruik maken van de boothelling in de Derde Merwedehaven.

Aan de buitenzijde van het speelveld en over de kade langs de camping komt een nieuw wandelpad bestaande uit schelpen. Dit wandelpad sluit aan op de Wantijdijk. Langs het nieuwe wandelpad komt een schuilhut annex uitkijkpunt en 60 nieuwe populieren. Het speelveld aan d! e westkant van 't haventje kr ijgt een drainagesysteem zodat het veld droger wordt.

Uitgangspunten voor de herinrichting
Recreatie dichtbij huis en in contact met de rivier en de natuur is het uitgangspunt bij de herinrichting van 't Vissertje. Recreatie is in hoofdzaak gericht op recreanten die het gebied wandelen, fietsend of varend bereiken. Het herinrichtingsplan heeft in januari 2005 ter inzage gelegen. Op het plan zijn 50 reacties ontvangen. De inspraakreacties leiden tot het realiseren van halfverharding op het wandelpad. Het gebied wordt niet ingericht als zwemgelegenheid. Wel blijft de mogelijkheid aanwezig om op het strandje te zitten.

Dordrecht, 8 maart 2006
Redactie
Ietske Roest
Communicatie

telefoon 078 - 639 89 83
email i.roest@dordrecht.nl
Informatie
Hans Thiebou
Sport en Recreatie
telefoon 078- 639 83 60