Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Doesburgse gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 8-3-2006 10:57:40

Doesburg - Een 51-jarige automobiliste uit Doesburg is dinsdagochtend op de Parallelweg in haar woonplaats gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw was rond acht uur vermoedelijk door de gladheid met haar auto geslipt en van de weg geraakt. Haar auto reed daarbij van een talud af en strandde vervolgens tegen een boom. Het slachtoffer had vermoedelijk enkele gebroken ribben, bekkenletsel en een klaplong opgelopen en is naar het streekziekenhuis in Zevenaar gebracht. De auto van de Doesburgse raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. De politie sloot de rijbaan gedurende de afhandeling van het ongeval enige tijd af.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rijbewijs kwijt na botsing met wegmeubilair

Publicatiedatum: 8-3-2006 10:57:10

Arnhem - De Arnhemse politie heeft woensdagochtend vroeg het rijbewijs ingevorderd van een 41-jarige automobiliste uit Doetinchem. De vrouw wordt ervan verdacht in beschonken toestand tegen een betonnen verkeersgeleider te zijn gereden op de Amsterdamsweg, ter hoogte van de Burgemeester Weertsstraat. Bovendien was de vrouw na de aanrijding weggelopen.
Omstreeks vijf uur in de ochtend werd door een passant de politie gewaarschuwd nadat hij gezien had dat er op de Amsterdamseweg ter hoogte van de Burgemeester Weertsstraat een auto op een betonnen paal was gebotst. Toen agenten daar even later aankwamen troffen zij wel de zwaar beschadigde auto aan maar geen bestuurder. Even verderop zagen de agenten de 41-jarige Doetinchemse lopen. Zij erkende tegen een paal te zijn gereden en niet meer verder kon. De vrouw was zelf ongedeerd gebleven. Aangezien de agenten alcohol roken bij de vrouw werd ze aangehouden. De vrouw bleek niet in staat mee te werken aan de ademanalyse waarop bloedproef werd afgenomen. In afwachting van het resultaat daarvan is het rijbewijs van de Doetinchemse ingenomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeerscontroles Arnhem-Veluwezoom

Publicatiedatum: 8-3-2006 10:56:02

Arnhem - Bij verkeerscontroles in het district Arnhem-Veluwezoom zijn door politie en verkeershandhavingsteam (VHT) 126 boetes uitgedeeld. Er werd gecontroleerd op verschillende wegen in Arnhem en Doesburg. Een overzicht:
o Arnhem, Onderlangs, snelheidscontrole met de Lasergun tussen 21.30 en 22.00 uur. Van 35 passanten werd de snelheid gemeten, daarvan reden er 2 te hard.
o Doesburg, radarsnelheidscontrole tussen 08.00 en 12.00 uur. In totaal 14 van de 1100 passanten reden harder dan daar is toegestaan. o Arnhem, Deelenseweg, radarsnelheidscontrole tussen 08.30 en 13.00 uur. Daarbij bleek dat 19 van de 460 passanten te hard reed. Hoogst gemeten snelheid was 134 km/u waar maximaal 80 is toegestaan. o Arnhem, Koppelstraat, uitgebreide verkeerscontrole met aandacht voor onder meer snelheid en gordelgebruik. Met de Lasergun werden 3 van de 325 passanten betrapt op te hard rijden. Tegen 14 automobilisten werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder gordels. Ook werden 20 bromfietsers gecontroleerd. Daarbij werd 6 keer proces-verbaal opgemaakt: 2 wegens het rijden zonder helm en 4 voor verschillende andere overtredingen.
o Arnhem, Huissensestraat en Koppelstraat, uitgebreide verkeerscontrole door de politie van de unit Arnhem-Zuid en het VHT. Er werden op beide locaties in totaal 68 bekeuringen uitgedeeld, het merendeel (49 stuks) voor het rijden zonder autogordels.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---