Politie Gelderland-Zuid

Inbrekers overlopen

Tricht, 08-03-2006 o In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 maart liep, rond 04.00 uur, een 52-jarige bewoner van een pand aan de Meersteeg richting het kantoorgedeelte van het pand. Toen hij het kantoor passeerde, zag hij twee mannen staan.

Een van de mannen liep naar hem toe. Hij vroeg de 52-jarige man op de grond te liggen en bedreigde hem met een scherp voorwerp. Vervolgens eisten de mannen geld. De 52-jarige man mocht dit gaan halen. Op dat moment begon hij om hulp te roepen. Hierop ging het tweetal er vandoor. Direct daarna is de politie gebeld.

Het bleek dat de mannen, door een raam open te breken, het pand binnen waren gekomen. Zij namen een geldbedrag mee. Er is inmiddels aangifte gedaan van diefstal.

Van de twee mannen is bekend dat zij tussen de 20 en 25 jaar oud waren. Zij hadden een donkere huidskleur en donkere haren.

De politie is een onderzoek gestart en zou graag in contact komen met personen die in de nacht van maandag op dinsdag, rond 04.00 uur, iets bijzonders hebben gezien aan de Meersteeg. Zij kunnen contact opnemen met politieteam Geldermalsen op het telefoonnummer 0900-8844. (05)