KNHS


Ledenraad akkoord met nieuwbouw kantooraccommodatie Ermelo 8/3/2006

ERMELO - (KNHS) - De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie heeft besloten te investeren in een nieuwe kantooraccommodatie op het KNHS-centrum Ermelo. Door akkoord te gaan met de totale investeringskosten van 2,2 miljoen euro, gaf de Ledenraad van de KNHS tijdens de op 6 maart gehouden vergadering het startschot hiervoor. Ook werd akkoord gegaan met de renovatie van gehele etage boven de Koningin Beatrixhal.

De uitbreiding van de kantoorfaciliteit in de vorm van een nieuw, uit twee etages bestaand kantoorcomplex. Goed nieuws voor het personeel dat sinds de fusie in 2002 deels is gehuisvest in tijdelijke prefab kantoorunits. Naast ruimte voor werkplekken wordt met de nieuwbouw ook extra vergader- en scholingsruimte gerealiseerd. Bovendien wordt de gehele eerste etage boven de Koningin Beatrixhal gerenoveerd zodat die voldoet aan de stijl en regelgeving van vandaag.

Vogelgriep
Door het Ministerie van Landbouw is een draaiboek met betrekking tot de vogelgriep opgesteld waarin ook nadrukkelijk aandacht is voor de paardensector. De belangrijkste punten staan op de website. Indien er een uitbraak is op een pluimveebedrijf zal er een algehele stand-still van 72 uur voor heel Nederland en voor alle diersoorten worden afgekondigd. Vooralsnog is het voorstel dat dit geldt voor het vervoer van dieren, voer, mest enzovoort. Paarden in levensbedreigende situaties mogen altijd (ook tijdens stand-still) onder voorwaarden naar een kliniek. De Sectorraad is nog in onderhandeling om ook grote paardensportevenementen in stedelijke gebieden buiten de stand-still te laten vallen.

Twee vrouwen in de Ledenraad
De voorzitter verwelkomde in het bijzonder de twee nieuwe, vrouwelijke ledenraadleden: mevrouw E.A. Rosheuvel en mevrouw F. Nieuwenhuis-Koens.

Herziening statuten, algemeen reglement en begripspalingen De behandeling van de herziening van de Statuten, het Algemeen Reglement en de Begripsbepalingen is vanwege een groot aantal ingediende amendementen uitgesteld tot april. Het Federatiebestuur is hierdoor in de gelegenheid de benodigde preadviezen voor de definitieve besluitvorming te formuleren.

Voorlopig resultaat 2005
Penningmeester Ieko Sevinga meldde dat het jaar 2005 naar verwachting kan worden afgesloten met een positief resultaat van 350.000 - 450.000 euro. Dat is ruim drie ton meer dan verwacht. Het aantal geregistreerde leden bedroeg eind 2005 bijna 173.000. De stijging in het ledenaantal is vooral toe te schrijven aan het toenemende aantal ruiterpaspoorthouders.