Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 8 maart 2006

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

Kerklaan 2a, verenigingsgebouw uitbreiden.

Gerard Doustraat 11, woning zijkant uitbreiden.

Ringvaartpark 29, carport bouwen.

Chopinstraat 90, 114, 116 en 118, dakkapellen aanbrengen.

Drieluik 44, dakopbouw 2^e verdieping bouwen.

s-Gravenweg 78, fundering vernieuwen.

Kerklaan 56, schuur vernieuwen.

Silkeborg 20, hekwerk plaatsen.

Aleoeten 27, dakkapel achterzijde aanbrengen.

Narcisstraat, rioolgemaal bouwen.

Merellaan 152, hekwerk op garage en deur plaatsen.

Paganinistraat 36, garagedeur veranderen in lichtkozijn met borstwering.

Sint Luciabaai 21, dakkapel voorzijde aanbrengen.

TER INZAGE

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.

Merellaan 59, woning uitbreiden.

Aan de genoemde bouwaanvraag kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure ligt deze aanvraag met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 9 maart 2006 gedurende zes weken op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 2 maart 2006:

Corellistraat 2, dakkapel zijgevel aanbrengen.

Pergolesistraat 13, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Merellaan 158, dakkapel voorzijde uitbreiden.

KAPVERGUNNING aangevraagd en verleend

Achterzijde (gazon) t.h.v. Lepelaarsingel 1 1 es. De boom is ziek. Herplant met 1 es. Dit is een gewijzigde reeds verleende vergunning (31 oktober 2005). Deze vergunning valt dus niet onder de nieuwe kapverordening.

De stukken die hierop betrekking hebben, te weten de kapaanvraag, de rooitekening en de beschikking liggen voor iedereen ter inzage. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen, kunnen belanghebbenden schriftelijk hun bezwaar tegen het verlenen van de kapvergunning indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

KAPVERGUNNINGEN 2006 aangevraagd

Openbaar gebied t.h.v. IVEC terrein/

Ketensedijk
2 populieren. De bomen belemmeren de bouw van de toekomstige flats en zullen in de toekomst tegen de nieuwbouw aan schuren. Geen herplant. Hoogheemraadschap geeft hier geen toestemming voor.

Openbaar gebied t.h.v.

kruising Couwenhoekseweg/Keerkring 4 populieren en 1 iep wegens reconstructiewerkzaamheden (rotonde). Herplant met 1 plataan op de rotonde (plantseizoen 2006/2007).

De stukken die hierop betrekking hebben, te weten de kapaanvraag, de rooitekening en de

conceptbeschikking liggen voor iedereen zes weken ter inzage bij het Informatiecentrum. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen, kan iedereen schriftelijk zijn bedenkingen over de kapaanvraag kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. U kunt uw bedenkingen ook mondeling indienen of nader toelichten tijdens de openbare hoorzitting op maandag 27 maart 2006 om 19.00 uur in het gemeentehuis. Mocht u van deze mogelijkheid gebruik willen maken, dan verzoeken wij u dit vooraf kenbaar te maken bij de unit Handhaving en Vergunningen, telefoon 010-2848637.

EVENEMENTENVERGUNNINGEN aangevraagd

Het college maakt bekend dat een vergunning is aangevraagd door:

v De Jonge Krijger voor het houden van een Startbijeenkomst voor Buurt 2 op het Aquarelveld in Capelle Schollevaar op zaterdag 1 april 2006 van 15.00 tot 18.00 uur;

v Mw. A. van der Vreede, namens de oranjevereniging Rivierdalen Zuid Oostgaarde, voor het houden van activiteiten voor de viering van Koninginnedag op het Diezedalplein in de wijk Oostgaarde op zaterdag 29 april 2006;

v Stichting Buurtgroep Capelle West voor het houden van activiteiten voor de viering van Koninginnedag in en rond het buurtcentrum aan de Willem Barentszstraat op zaterdag 29 april 2006;

v Mw. J.A. Goosen, namens Stichting Intermezzo s-Gravenland, voor het houden van een
straatspeeldag op de Sibeliusweg in de wijk s-Gravenland op woensdag 31 mei 2006;

v Stichting Intermezzo/WOP s-Gravenland, voor het houden van een wijkfeest in de omgeving Puccinistraat/Schönberglaan in de wijk s-Gravenland op zaterdag 24 juni 2006;

v Plusmarkt Van Driel voor het houden van een paasmarkt in het Winkelcentrum Slotplein op zaterdag 15 april 2006.

LICHTRECLAME aangevraagd en verleend

Er is een vergunning verleend voor het plaatsen van 2 Flexface-ornamenten (licht/gevelreclame) aan de gevel van Rivium Boulevard 301.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen zes weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

De bouwaanvraag waarvoor een procedure vereist is en de kapvergunningen liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen, bezwaarschriften en zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.