Golftoernooi voor watersporters met verstandelijke beperkingen

Stichting plons

Persbericht

Golftoernooi voor watersporters met verstandelijke beperkingen

Watersport is vooral populair bij mensen met een beperking, zo blijkt uit onderzoek van NOC-NSF. Begrijpelijk, want de lat ligt minder hoog dan bij andere sporten en varen is een avontuur voor deze groep mensen. Helaas konden ze nergens in Rotterdam terecht, terwijl geen enkele andere stad zoveel met water heeft. Belangrijkste reden is dat goede begeleiding en watersportmateriaal behoorlijk wat tijd en geld kost.

Daarom is in april 2004 Stichting Plons opgericht. Stichting Plons werkt uitsluitend met onbetaalde vrijwilligers. Voor het materiaal en andere kosten is de stichting totaal afhankelijk van wat ze met een knipoog 'splonsors' noemt. Op 19 april 2006 organiseert Stichting Plons in samenwerking met Golfbaan Hitland, Vereniging NederGolf en Restaurant van Rijckevorsel een benefiet golftoernooi voor ervaren golfers (GVB) waarbij de opbrengst volledig ten goede komt aan de watersporters met een verstandelijke beperking.

Totaal 108 deelnemers uit het zakenleven strijden op 19 april 2006 voor de 'Plons Open Wisselboei' en ondersteunen hiermee dit goede doel op sportieve wijze. De spelvorm is Best Ball Matchplay en er wordt gestart door middel van een shot gun, wat inhoudt dat iedere flight (2 teams van elk 2 spelers) tegelijk start op 1 van de 18 holes op deze baan met A- Status en par van 71. De locatie van het golftoernooi is Golfbaan Hitland te Nieuwerkerk aan den IJssel.

Het golftoernooi Plons Open wordt geopend door de wethouder van Nieuwerkerk aan den IJssel, drs. T. Venrooy. Voor de prijsuitreiking heeft Stichting Plons een beroep mogen doen op de acteur John Buijsman, de overbekende buurman uit de tv-spot 'Dat zeg ik, Gamma' en er is, mede door enkele toezeggingen vanuit het bedrijfsleven, een zeer aantrekkelijk dagprogamma samengesteld voor de deelnemers en hun relaties.

Meer informatie over dit benefiet Golftoernooi en formulieren om deel te nemen zijn te vinden op de website www.plonsopen.nl