Provincie Overijssel

Elk jaar 750 woningen erbij in Deventer

Het Rijk, de provincies Overijssel en Gelderland en de gemeenten Apeldoorn, Deventer, Lochem, Voorst en Zutphen hebben nieuwe woningbouwafspraken gemaakt. Het uitvoeringsconvenant voor de Stedendriehoek is inmiddels door alle partijen ondertekend. Voor de bouw van woningen in dit gebied stelt het Rijk ruim elf miljoen euro beschikbaar. De gemeente Deventer krijgt hiervan een bedrag van ⬠3.387.164,--. Hiermee wil de gemeente de komende vijf jaar 3750 woningen bouwen, zoân 750 woningen per jaar.

Het uitvoeringsconvenant is het vervolg op de VINEX-afspraken uit 1995 en geldt voor de periode 2005-2010. De rijksdoelstelling is het woningtekort terug te brengen tot 1,5% in 2010. Gedeputeerde Staten van Overijssel zijn blij met het uitvoeringsconvenant. âGezamenlijk staan we voor een forse woningbouw opgaveâ, meent gedeputeerde Rietkerk, verantwoordelijk voor huisvesting in Overijssel. âDat betekent ook een behoorlijke verhoging van de bouwproductie. Wij faciliteren en ondersteunen de gemeente bij het verwezenlijken van deze ambitie. Hier ligt ook een belangrijke rol voor de woningbouwcorporaties in de steden.â

Sneller, meer en beter bouwen aan wonen is het beleid van de provincie om vraag en aanbod op de Overijsselse woningmarkt dichter bij elkaar te brengen. Voor het versnellen van de woningbouwproductie, het geven van uitvoering aan plannen, maar ook voor kwalitatief goede resultaten is samenwerking tussen partijen de belangrijkste voorwaarde. Onder het motto âOverijssel ontdooitâ werken gemeenten, provincie en VROM daarom aan een efficiëntere samenwerking (vlotte doorstroming van procedures) en vereenvoudiging van de regelgeving.