Petra Mettau sectormanager onderwijs, welzijn en zorg bij HEC

Het expertise centrum

Petra Mettau nieuwe sectormanager Onderwijs, Welzijn en Zorg bij Het Expertise Centrum

Den Haag Vanaf heden is drs. P. Mettau (1969) benoemd tot de nieuwe sectormanager Onderwijs, Welzijn en Zorg bij Het Expertise Centrum (HEC).

Petra Mettau is sinds maart 2001 aan HEC verbonden. Daarvoor was zij werkzaam bij het Ministerie van VROM als adviseur en projectleider op het gebied van gegevensuitwisselingen en de invoering van het proces automatisch continueren voor huursubsidiegerechtigden. Voorts heeft Mettau na haar studie Juridische bestuurswetenschappen bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken gewerkt als adviseur Overheidsloket 2000.

HEC is zeer verheugd dat Petra Mettau deze functie gaat vervullen. In haar huidige werkzaamheden houdt Mettau zich bezig met een breed scala van onderzoek, projectmanagement en advieswerk ten aanzien van elektronische dienstverlening aan de burger en procesvernieuwing bij uitvoeringsorganisaties.

Petra Mettau heeft vele publicaties, al dan niet in samenwerking met anderen, op haar naam staan. Een recent voorbeeld is het boek Mijnoverheid.nl, waarin zij beschrijft hoe de burger via een persoonlijk portaal op een betrouwbare en eenvoudige manier met de overheid kan communiceren.

Het Expertise Centrum is een onafhankelijke stichting met 50 adviseurs gericht op de publieke sector. HEC is gespecialiseerd in vraagstukken van bestuur en ICT. HEC geeft contra-expertises en adviezen over ICT-organisaties en projecten. Ook stelt het interim- en projectmanagers ter beschikking en voorziet het in gespecialiseerde trainingen voor geselecteerde cliƫntengroepen.


- Einde bericht-