Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 maart 2006

Winkeldiefstal

Enschede

In een winkel aan de Klanderij in Enschede werd een 25 jarige Enschedese betrapt op winkeldiefstal. De vrouw was op dinsdag 7 maart omstreeks 16.00 uur met twee kinderen in genoemde winkel toen zij een haarverf uit de verpakking nam en in een tas stopte. Nadat het winkelalarm afging, werd ze aangesproken door het winkelpersoneel. De politie hield daarop de verdachte aan. Aan het bureau bleek de 25 jarige nog een aantal kledingstukken bij zich te hebben, waarvan de herkomst nog onderzocht wordt. De politie heeft de 25 jarige in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. (06-029888)

Brand in school

Hengelo

Op dinsdag 7 maart werd om 14.18 uur een brand gemeld bij een scholengemeenschap aan de Bataafse Kamp in Hengelo. In een klaslokaal was brand ontstaan. Wegens de enorme rookontwikkeling werd de betreffende verdieping ontruimd. Een ambulance stond uit voorzorg paraat, er hoefde echter niemand met klachten naar het ziekenhuis. De brandweer stelde vast dat de brand was ontstaan bij een zitbank in een klaslokaal. De politie stelde daarop een nader onderzoek in en trof geen sporen aan welke wezen op een eventuele opzettelijke brandstichting. Naar de oorzaak wordt nog een nader onderzoek ingesteld. (06-029886)

Vrouw uit brandende woning gered

Almelo

Op dinsdag 7 maart werd om 19.41 uur een zolderbrand gemeld in een woning aan de Talmahof in Almelo. Daarbij zouden enkele personen rook hebben ingeademd. De politie trof bij buren van de betreffende woning een 21 jarige vrouw met ademhalingsproblemen. De 21 jarige lag bij het uitbreken van de brand te slapen op de eerste verdieping. Haar moeder en zus, die zich op de benedenverdieping bevonden, hadden nog geprobeerd de 21 jarige uit haar kamer te halen. Echter door de enorme rookontwikkeling lukte hen dat niet. Moeder en zus vluchtten daarop naar de buren. Twee personen die daar op visite waren aarzelden geen moment en zagen kans het slachtoffer uit de woning te slepen. Zowel de 21 jarige, haar 39 jarige moeder en haar 19 jarige zus werden voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. Mogelijk konden zij diezelfde avond weer naar huis. De brandweer had de brand snel onder controle. De brand was ontstaan in een matras op de zolderverdieping. Naar de oorzaak van de brand wordt nog een nader onderzoek ingesteld. (06-029991)

Winkeldieven aangehouden

Nijverdal

Door de oplettendheid van een getuige komt de politie een tweetal winkeldieven op het spoor en kan hen daarop aanhouden. De getuige, een medewerker van een winkel aan de Keizerserf in Nijverdal ziet de twee verdachten, een 38 jarige vrouw uit Ermelo en een 40 jarige man uit Amersfoort de winkel binnenkomen. De getuige herkent beide personen, die al eens de winkel bezochten en zich toen verdacht gedroegen. Hij volgt daarom beide verdachte, die daarop versneld de winkel verlaten. De getuige blijft beide verdachten volgen en ziet hen een kledingzaak binnen gaan en kort daarna in een auto stappen en wegrijden. De getuige vertrouwt het allemaal niet en belt ondertussen de politie. De politie ziet de auto van de verdachten rijden op de Smidsweg en zet hen aan de kant. In de kofferruimte van de auto treft de politie een grote hoeveelheid nieuwe kleding. De kleding is in beslag genomen voor onderzoek naar de herkomst. Het duo wordt dan aangehouden en in verzekering gesteld. De politie sluit beide verdachten voor nader verhoor en onderzoek op. (06-029935)

Passagiere gewond bij aanrijding

Almelo

Een 66 jarige passagiere uit Rheezerveen raakte gewond bij een aanrijding op de kruising N36/Aadorpweg in Almelo/Aadorp. De aanrijding vond plaats op dinsdag 7 maart omstreeks 14.15 uur. Een 69 jarige automobilist uit Rheezerveen reed in zijn personenauto vanaf de Aadorpweg links de oprit naar de N36 op. Hij verleende daarbij geen voorrang aan een 55 jarige automobilist uit Vriezenveen, die op de N36 vanuit de richting Vriezenveen naderde. Bij de aanrijding die daarop volgde raakte genoemde passagiere, inzittende van de 69 jarig, gewond. Zij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Almelo overgebracht. De politie maakt tegen de 69 jarige proces-verbaal op. (06-029853)

Aanhouding na bedreiging en vernieling

Almelo

Dinsdag 7 maart kwam omstreeks 11.45 uur een melding binnen van een bedreiging aan de Rotsduif in Almelo. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar het volgende gebeurd bleek te zijn. Een 55 jarige man uit Almelo parkeerde zijn auto aan de Rotsduif. Hij wilde met zijn vrouw en dochter even de school binnen om te stemmen. Een bewoner uit genoemde straat, een 32 jarige Almeloër, verzocht de 55 jarige man zijn auto weg te zetten omdat de parkeerplaats alleen door vergunningshouders gebruikt mag worden. Hij ondervond vaker overlast van mensen die voor zijn woning auto's parkeerden zonder dat zij daarvoor een vergunning hadden. De 55 jarige man zei dat hij maar een paar minuten nodig had en liep met zijn vrouw en dochter de school binnen. Kort daarna zag een getuige dat de 32 jarige man iets op de auto van de 55 jarige gooide en sprak de man hierop aan. De 32 jarige bedreigde hem hierop verbaal met de dood. Kort daarna kwam de 55 jarige man samen met zijn familieleden bij de auto terug en zag dat de 32 jarige man eieren op zijn auto had gegooid. Op de motorkap was hierdoor een kras ontstaan. De 32 jarige bedreigde vervolgens ook de 55 jarige man en zijn gezin. De politie hield de 32 jarige verdachte aan. De verdachte liep daarop weg maar werd even later in een van de woningen aangehouden. Zowel de 55 jarige man en de getuige, een 49 jarige Almeloër, deden aangifte. De 32 jarige werd aan het bureau gehoord en mocht daarna naar huis. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. (06-029725)

Man bedreigt medewerker

Almelo

De politie hield dinsdagmiddag 7 maart omstreeks 14.50 uur aan het Stationsplein in Almelo een 44 jarige Almeloër aan. De man wordt ervan verdacht eerder die middag een medewerker van een bedrijf aan de Rosa Luxemburgstraat verbaal te hebben bedreigd omdat hij het niet eens was met de gang van zaken. Hierop werd de politie gealarmeerd. Toen deze kwam, was de 44 jarige man al vertrokken. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de politie hem echter kort daarna aan het Stationsplein aanhouden. Tegen de 44 jarige verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-029850)

Rijbewijs ingevorderd

Enter

Politieagenten hielden dinsdagavond 7 maart omstreeks 21.20 uur op de Goorseweg in Enter een 31 jarige automobilist uit Enter aan. Bij controle was namelijk gebleken dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,56 promille. Het rijbewijs van de 31 jarige werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-029995)

Monique Oude Wolbers en Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --