Xerox gaat wereldwijd de printservices voor nokia verzorgen

Breukelen, 87 maart 2006 - Xerox ontving van Nokia de opdracht om wereldwijd de print services te gaan verzorgen. De daartoe afgesloten overeenkomst heeft een looptijd van vier jaar. Xerox zal Nokia adviseren en het project management verzorgen voor het standaardiseren van alle afdrukapparatuur en de ondersteunende diensten. Tevens zal Xerox de benoidigde apparatuur leveren en alle ondersteunende diensten verzorgen die met de kantoor output zijn verbonden Daarbij gaat het om alle in Nokia's netwerk gekoppelde printers, copiers en multifunctionele producten.Nokia heeft voor Xerox gekozen om wereldwijd hun printservices te gaan verzorgen. Gedurende de contractperiode van vier jaar zal Xerox de consultancy en het project management leveren om bij Nokia wereldwijd de afdrukapparatuur in de kantooromgeving te standaardiseren. Daarbij gaat het in het bijzonder om alle copiers en alle in Nokia's netwerk gekoppelde printers en multifunctionele producten.

In dithet 'managed services' contract is opgenomen dat Xerox het beheer van de complete document output infrastructuur van Nokia op zich zal nemen, inclusief de levering van de apparatuur en de bijbehorende dienstverlening. Ook zal Xerox xorgenzorgen voor de beschikbaarheid van de benodigde verbruiksmaterialen via on-site support op vele locaties.

"Document outsourcing is een bijna vanzelfsprekende business trend geworden met duidelijke voordelen voor de klant. De geavanceerde document management oplossingen van Xerox helpen klanten zoals Nokia hun productiviteit te verhogen en hun kosten te reduceren", aldus Shaun Pantling, directeur en general manager van Xerox Global Services, Europa.

De overeenkomst is gebaseerd op Xerox Office Services (XOS), een volledige document output dienstverlening voor kantooromgevingen van Xerox Global Services, de services en consultancy divisie van Xerox. XOS beheert de complete kantooromgeving van klanten als het gaat om alle processen en kosten die te maken hebben met de documentproductie in het kantoor.


--- einde persbericht ---

Xerox Europe

Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwerp/-beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Xerox® is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 - 255 770, email: patty.dejong@xerox.com

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 - 229 20 05, email: hav@verkroostpr.nl


-----------------------

Public Relations:

De Corridor 5; 3621 ZA Breukelen
Postbus 117; 3620 AC Breukelen
Telefoon: (0346) 255255
Fax: (0346) 255250

For Immediate Release

Persbericht


---- --