Politie Zuid-Holland-Zuid

8/3 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 08-03-2006

FIETS GESTOLEN
GORINCHEM Op dinsdag 7 maart zijn twee jongens van 14 jaar uit Meerkerk en Gorinchem aangehouden in Gorinchem. Een 48-jarige man uit Gorinchem had gezien dat de jongens op de Barbierstraat een fiets meenamen die op slot stond en deze vervolgens verder weg tegen de struiken neerzette. De politie werd gebeld door de alerte getuige. Hierop zijn de jongens aangehouden. Na verhoor zijn beiden heengezonden. Ze krijgen hoogstwaarschijnlijk een HALT-verwijzing.

TEVEEL GEDRONKEN
SLIEDRECHT De politie heeft op dinsdagavond 7 maart een 49-jarige vrouw uit Sliedrecht aangehouden op de Reigerlaan. De politie controleerde de vrouw en liet haar blazen. Ze bleek veel te veel te hebben gedronken ; 665 ugl. Het rijbewijs werd ingevorderd en de vrouw kreeg een rijverbod van 7 uur.

ALSNOG GESNAPT
PAPENDRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 7 maart op woensdag 8 maart een 24-jarige man uit Papendrecht aangehouden op de Johan Catslaan. De politie zag de jongeman in eerste instantie in een bus rijden op de Burgemeester Keijzerweg. De surveillerende agenten wilden een stopteken voor een routinecontrole geven. De bestuurder ging er echter met hoge snelheid vandoor. Ter hoogte van de kruising P.C. Hooftlaan en de Staringlaan zette de man zijn bus op de stoep en ging er rennend vandoor. In het voertuig werden vuilniszakken met daarin delen van hennepplanten aangetroffen. De verdachte werd even later in de kraag gevat en ingesloten. Het voertuig zal nader worden onderzocht en de verdachte zal nader worden gehoord.

AANGEHOUDEN
GORINCHEM De politie heeft in de nacht van dinsdag 7 maart op woensdag 8 maart twee mannen van 38 en 39 jaar uit Frankrijk aangehouden op de A27 bij Gorinchem. Het voertuig viel de politie op door de gehavende buitenkant wat mogelijk op technische gebreken duidde. De 39-jarige bestuurder kreeg een stopteken waar hij aan voldeed. Bij de 38-jarige werd een busje traangas aangetroffen. Dit is verboden in Nederland. Daarop werden beide inzittenden aangehouden. Op het politiebureau kreeg de 39-jarige bestuurder een bekeuring van 75 euro voor een gladde band. Daarna is hij heengezonden. Als hij de bekeuring heeft betaald, krijgt hij zijn auto terug. De 38-jarige bijrijder werd ingesloten en zal nader worden gehoord over het busje traangas.

INBRAAK IN WONING
GETUIGEN GEZOCHT
LEERDAM De politie is op zoek naar getuigen van een inbraak, gepleegd op dinsdag 7 maart j.l. tussen 12.00 en 13.00 uur. In een flatwoning aan de Juliana van Stolbergstraat in Leerdam werd tussen eerdergenoemde tijdstippen ingebroken. Het is vooralsnog onbekend hoe men de woning is binnengekomen. In het huis werd alles doorzocht. Er werd geld, sieraden, waardevolle papieren en een mobiele telefoon weggenomen. De bewoonster een 67-jarige vrouw - was ten tijde van de inbraak naar het stembureau om te stemmen. Zij heeft aangifte gedaan bij de politie.
Getuigen die mogelijk iets verdachts gezien hebben in de Juliana van Stolbergstraat op dinsdag 7 maart tussen 12.00 en 13.00 uur worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)