Politie Zuid-Holland-Zuid

8/3 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 08-03-2006

GASLEK
DORDRECHT Op dinsdagmorgen 7 maart is bij graafwerkzaamheden nabij een in aanbouwzijnde appartementencomplex aan de Spuiboulevard een gasleiding geraakt. Hierdoor kwam er een gaslucht vrij. Uit voorzorg werd de straat afgezet en het verkeer omgeleid. De medewerkers van een naastliggend gebouw werden geëvacueerd. Energiebedrijf Eneco heeft het lek afgedicht waarna de medewerkers het gebouw in mochten en de straat werd vrijgegeven.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagmiddag 7 maart een 25-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou zijn vriendin meerdere keren hebben mishandeld in 2005/2006. Het slachtoffer deed aangifte op 6 maart j.l. De verdachte werd aangehouden op het politiebureau aan de Nassauweg waar hij zich vrijwillig meldde. Hij is ingesloten.

MET DE STEP
DORDRECHT Agenten hebben een gemotoriseerde step in beslag genomen en de 33-jarige bestuurder uit Dordrecht aangehouden. Agenten zagen op woensdag 8 maart 2006 rond 01.50 uur de man op de step rijden in de richting van de Thorbeckeweg. Uiteindelijk lukten het de agenten op de Talmaweg in Dordrecht naast de step te komen en riepen dat de man moest stoppen. Deze gaf echter gas. De politiebus ging naast de step rijden en een agent sprong hieruit en hield de 33-jarige tegen. Deze bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies een Alert, 405 ugl. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur. De politie nam de step in beslag omdat hiermee niet op de openbare weg gereden mag worden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

NIET VOOR HET GOEDE DOEL
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft dinsdagavond 7 maart twee jongens van 13 en 17 jaar uit Den Haag aangehouden op de Duizendschoon in Hendrik-Ido-Ambacht. De twee verkochten zonder vergunning koeken in de wijk Volgerlanden. De politie zag de twee jongens lopen en sprak hen aan. De jongens verklaarden koeken te verkopen voor een goed doel. Ze konden zich echter niet identificeren en hadden geen vergunning. Daarop werden ze aangehouden. Na verhoor zijn ze heengezonden met een bekeuring voor venten zonder vergunning. Op het politiebureau hebben ze bekend de koeken niet voor een goed doel te verkopen maar het geld voor zichzelf te houden. De politie waarschuwt mensen niet op dergelijke aanbiedingen aan de deur in te gaan.

LASTIG
ZWIJNDRECHT De politie heeft op dinsdagavond 7 maart een 36-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden in een woning aan de Orchideestraat. De politie kreeg de melding dat de man zijn ex-vrouw (32) zou lastig vallen bij een woning in de Langeraarstraat. De vrouw heeft aangifte gedaan van bedreiging. De man werd ingesloten.

VROUW KRIJGT VUISTSLAG IN GEZICHT
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT De politie zoekt een motorrijder die een automobiliste een vuistslag heeft gegeven. Het slachtoffer, een 33-jarige vrouw uit Dordrecht, stond op dinsdagmiddag 7 maart 2006 rond 12.15 uur te wachten voor het verkeerslicht op de Spuiboulevard in Dordrecht op de rijstrook richting de brug naar Zwijndrecht. Ze kreeg telefoon maar brak dit gesprek af nadat het licht op groen sprong. Ze ging rijden maar plotseling reed er een motorrijder naast haar die even later stopte. De vrouw draaide het raampje van haar portier open waarna er een woordenwisseling volgde. De motorrijder sloeg de vrouw op haar kaak. De verdachte droeg een zwart/grijs motorpak en hij reed op een grijze motor. De vrouw reed in een kleine blauwe personenauto. Getuigen die iets zagen of meer weten kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

INBRAAK
HEERJANSDAM In een tankstation aan de Industrieweg in Heerjansdam is in de nacht van dinsdag 7 maart op woensdag 8 maart ingebroken. Tussen 03.15 en 0.30 uur werd een ruit geforceerd waarna een onbekende hoeveelheid sigaretten werd weggenomen. Er is aangifte gedaan. De technische recherche stelt een onderzoek in.

.