Ingezonden persbericht


DEN HAAG - 8 MAART 2006

JOVD: WIL DE NIEUWE LIJSTTREKKER OPSTAAN?

JOVD roept kandidaten op om zich kenbaar te maken

De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) betreurt het verlies van de liberale krachten en de winst van 'oud rood'. Ondanks de grootse campagne die zowel VVD als JOVD hebben gevoerd, hebben de nodige, maar impopulaire maatregelen van het kabinet van het afgelopen jaar het lokale verlies zeker parten gespeeld. De JOVD heeft respect voor het besluit van Jozias van Aartsen.

De JOVD vindt dat het besluit van Jozias van Aartsen om zo vlak na de teleurstellende resultaten op te stappen moedig is en respect verdient. Het is nu aan de mogelijke kandidaten voor het lijsttrekkerschap om zich de komende maanden kenbaar te maken, zodat de leden van de VVD in juni hun lijsttrekker kunnen kiezen voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Volgens de JOVD zijn er meerdere goede kandidaten, zoals Mark Rutte, Laetitia Griffith, Rita Verdonk en Henk Kamp. Met het kiezen van een kandidaat zullen de leden ook kenbaar moeten maken welke koers de partij moet varen, een sociaal-liberale of rechts-liberale koers.

Landelijk Voorzitter Klaas-Jeroen Terwal kijkt vooruit naar de komende 14 maanden: "Uitdaging wordt het om het komende jaar aan de bevolking de vruchten van het regeringsbeleid van de afgelopen jaren duidelijk te maken. Alleen op deze manier kan een positief resultaat geboekt worden bij de komende verkiezingen."

+ einde persbericht +