Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Ahoy' Open Air maakt nieuw namen bekend

Naast Live en James Brown ook EELS en Voicst op festival 1 juli

Ahoy' Open Air is een nieuw eendaags evenement dat plaatsvindt in en rondom Ahoy' Rotterdam op zaterdag 1 juli. Op 3 podia verspreid over het evenemententerrein van Ahoy' en in het gebouw zelf staan verschillende muzikale acts geprogrammeerd. Eerder was al bekend dat het evenement uit een dag- en een avondprogramma bestaat. Overdag staat de Amerikaanse band Live als hoofdact. In het avondprogramma sluit Godfather of Soul James Brown het festival af. Nu is ook bekend geworden dat EELS en het Nederlandse Voicst aan de line-up zijn toegevoegd.

EELS is eigenlijk maar één man, Mark Oliver Everett, die bekend staat om zijn nogal zwaarmoedige karakter. Multi-instrumentalist en singer/songwriter Everett werd geboren in 1963 en begon al op jonge leeftijd muziek te maken (drums, piano, later gitaar). Al vanaf zijn jeugd krijg hij te maken met diverse tegenslagen. Zijn vader overleed, hij werd gearresteerd en van school gestuurd. Zijn interesse voor muziek werd er niet minder om en hij begon eigen liedjes te schrijven. Eind april 2005 verscheen Blinking Lights And Other Relevations, een 33 nummers tellend dubbelalbum. Een CD waar Tom Waits en Peter Buck van R.E.M. aan meewerkten. De nieuwste uitgave van EELS is de CD/DVD EELS with strings Live At Town Hall.

Voicst maakt onvervalst catchy en puntige gitaarrocksongs met een eigenzinnige inslag. De band zelf omschrijft haar muziek ook wel als ADHD rock. De Nederlandse band timmert ook in de UK en de Verenigde Staten hard aan de weg. Aan Voicst heeft Nederland dan ook eindelijk weer een band van internationale allure! Mochten er nog geen belletjes rinkelen dan moet de tv-commercial van Heineken je een flink eind op weg helpen. In die reclamespot wordt het nummer Whatever You Want From Live van Voicst gebruikt!

Al bijna twintig jaar zijn de mannen van Live bij elkaar. Chad Taylor, Patrick Dahlheimer en Chad Gracey waren middelbare scholieren toen ze de band oprichtte. Niet veel later sloot Ed Kowalcyk zich erbij aan en al snel hadden ze hun eerste uitverkochte concert te pakken. In 1994 verschijnt Throwing Copper waarvan wereldwijd meer dan 10 miljoen exemplaren worden verkocht. Nu, een aantal studioalbums en een verzamelaar verder, weer een echte nieuwe plaat op komst. Dit zevende studioalbum heet Songs From Black Mountain. Het album ligt vanaf 10 april in de schappen. De eerste single van de plaat, The River, komt 20 maart officieel uit en is nu al op de radio te horen.

In 1965 introduceert de Godfather of Soul, zoals James Brown later genoemd wordt, de sound van funk met zijn Papa's Got A Brand New Bag. Hij creëert een muzikale revolutie en wordt ook wel als de muzikale voorloper van hiphop gezien. Gedurende zijn carrière heeft hij veel muzikanten beïnvloed. In de jaren '60 werd hij door andere artiesten geïmiteerd. Halverwege de jaren '70 verlieten diverse muzikanten zijn band en gingen meer de funk kant op, à la George Clinton. In de late jaren '70 en '80 was Brown een inspiratiebron voor rap, breakdance en hiphop. DJ's als Grandmaster Flash gebruikten veelvuldig samples van Brown's werk.

Ahoy Open Air wordt door The Alternative georganiseerd in samenwerking met Ahoy' en Gemeente Rotterdam.

Metro presents Ahoy' Open Air:
Dayticket: van 14.00 tot 23.00 uur met optreden Live, EELS en Voicst. ¤ 49,-. Day- & Nightticket: van 14.00 tot 02.00 uur, inclusief optreden James Brown. ¤ 59,-. Tickets zijn verkrijgbaar bij Ticket Service Nederland. (In alle GWK-kantoren, grotere postkantoren en Free Record Shops. Ook via www.ticketservice.nl of 0900-3001250)

www.ahoyopenair.nl * www.thealternative.nl


- EINDE PERSBERICHT -

HET MONUMENTALE
Evelyne Levêke

Weerdsingel WZ 33a, 3513 BC UTRECHT
Postbus 553, 3500 AN UTRECHT

GSM: 06 - 4500 8427 - Fax: 08 - 4224 8808
evelyne@het-monumentale.nl - www.het-monumentale.nl