Ingezonden persbericht


Brocade Communications neemt NuView over

Brocade vult Tapestry-portfolio aan met Next Generation File Management-software

Tilburg, 8 maart 2006 - Brocade Communications Systems, Inc. (Nasdaq: BRCD) heeft NuView, leverancier van softwareoplossingen voor enterprise file data management, overgenomen. NuViews producten, die zijn ontwikkeld om bestanden in gedistribueerde, heterogene systemen te beheren, zullen als onderdeel van de Brocade Tapestry-lijn worden aangeboden. De overname van NuView is op 6 maart afgerond

Dankzij de overname van NuView is Brocade in staat om zijn beloftes over het vergroten van de waarde van gedeelde opslag in zowel block- als file-omgevingen waar te maken. Tegelijk helpt het grote ondernemingen om de kosten in verband met datacenters en remote office management te verlagen en de efficiency te verhogen.

NuView, dat in 2000 is opgericht, levert een suite gestandaardiseerde enterprise file management-producten die bij meer dan 400 enterprise-klanten in gebruik zijn. Het vlaggenschip in de software suite, StorageX, biedt krachtige, unieke functionaliteit aan ondernemingen met grote, heterogene file server- en NAS-infrastructuren. De StorageX-technologie biedt beheerders de mogelijkheid om de failover van heterogene servers en NAS appliances in geografisch gescheiden omgevingen transparant toe te voegen, te consolideren, te migreren of zelf te automatiseren zonder dat gebruikers daar hinder van ondervinden. StorageX complementeert ook de Brocade Tapestry WAFS-oplossing dankzij eenvoudige consolidatie van bestanden in verschillende kantoren.

StorageX werkt samen met Microsoft Distributed File System (DFS) en ondersteunt zowel CIFS- als NFS-protocollen op vrijwel alle vooraanstaande NAS-platformen. Andere producten van NuView - waaronder MyView, File Lifecycle Manager (FLM), Data on Demand Manager (DDM) en Universal Naming Convention (UNC) - zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de migratie-, recovery-, beveiligings- en beheeruitdagingen van vandaag de dag.

"NuViews kennis van enterprise file management in combinatie met hun ervaren engineers, service- en salesteams zal Brocade helpen zijn klanten - die allemaal te maken hebben met steeds groeiende hoeveelheden data - te voorzien van de meest moderne oplossingen", zegt Michael Klayko, CEO van Brocade. "Deze overname helpt ons de waarde van gedeelde storage als basis voor grotere flexibiliteit en compliancy voor onze klanten te vergroten."

"NuView en Brocade hebben dezelfde visie op het verbeteren en vereenvoudigen van datamanagement in enterprises", aldus Rahul Mehta, CEO en oprichter van NuView. "NuViews oplossingen voor file data management zijn de ideale aanvulling op de Brocade Tapestry-oplossingen. Deze overname zal zeker een positieve impact hebben op onze klanten en partners, en op de complete IT-industrie."

###

Over Brocade Communications Systems, Inc
Brocade is toonaangevend levenrancier van platformen en oplossingen voor het intelligent verbinden, beheren en optimaliseren van IT-bronnen in shared storage-omgevingen. 's Werelds vooraanstaande aanbieders van computersystemen, servers en storage bieden de Brocade SilkWorm-familie van Storage Area Network-connectiviteit (SAN) als de basis voor gedeelde storage in organisaties van diverseomvang. De Brocade Tapestry-familie van applicatie-infrastructuuroplossingen biedt de mogelijkheid om proactief applicatie- en informatiebronnen te beheren en te optimaliseren door de gehele organisatie. Met Brocade-oplossingen zijn organisaties beter in staat kosten te verminderen, complexiteit te managen en business compliance te realiseren dankzij geoptimaliseerd gebruik en beheer van hun applicatie-infrastructuren.