Ingezonden persbericht


Persbericht

Salience voorkeursleverancier voor Arbeidsplein

Nieuwegein, 8 maart 2006 -- Salience B.V., specialist op het gebied van informatiemanagement, -integratie en -kennismodellen op basis van XML, is door Arbeidsplein geselecteerd als voorkeursleverancier. Arbeidsplein (www.arbeidsplein.nl) is een nieuwe portal waarmee werkgevers hun werknemers kunnen informeren over hun persoonlijke arbeidsvoorwaarden. De gegevensuitwisseling tussen de bij Arbeidsplein aangesloten partijen - werkgevers, verzekeraars, pensioenfondsen en dergelijke - verloopt via de door Salience ontwikkelde InfoHub.

Arbeidsplein springt in op de informatieplicht die werkgevers per 1 januari 2006 aan hun werknemers hebben. Het nieuwe initiatief biedt werknemers via internet op ieder tijdstip compleet en actueel inzicht in hun persoonlijke pakket arbeidsvoorwaarden. Werkgevers hebben op dezelfde wijze eveneens goed zicht op het gebruik en de kosten van het aan de werknemers geboden arbeidsvoorwaardenpakket en profiteren daarnaast van administratieve beheersbaarheid.

De gegevensuitwisseling tussen partijen, services en applicaties wordt mogelijk gemaakt door de door Salience ontwikkelde InfoHub. "Door middel van een persoonlijk wachtwoord krijgt een werknemer toegang tot een website. Dankzij de door Salience gerealiseerde koppelingen met de backoffice systemen van aangesloten partijen biedt de site vervolgens direct inzicht in de huidige inkomenssituatie, maar ook in inkomenssituaties bij pensionering, overlijden, arbeidsongeschiktheid en ziekte", aldus J. Hamerlinck van Arbeidsplein. Arbeidsplein functioneert op basis van XML, wat als voordeel heeft dat berichten kunnen worden verzonden en ontvangen in het formaat dat de ontvangende partij of applicatie wenst. Via de InfoHub wordt de routering van de berichten volgens de per betrokken partij afgesproken regels bewaakt en verzorgd.

"Behalve dat we beschikken over technische kennis hebben we ook kennis in huis gehaald op het gebied van verzekeringen en arbeidsvoorwaarden. We beschikken dus over gedegen inhoudelijke kennis en weten tegelijkertijd hoe we deze kennis optimaal kunnen modelleren. Dit maakt dit initiatief onderscheidend in de markt", aldus M. Jonkers van Salience.

Salience B.V. - Coltbaan 27b - 3439 NG Nieuwegein - Tel: 030 6056675

Fax: 030 6056324 - E-mail: info@salience.nl - Internet: www.salience.nl

Over Salience

Salience uit Nieuwegein is in Nederland hét toonaangevende expertisecentrum op het gebied van de toepassing met XML. Het bedrijf helpt organisaties zoveel mogelijk rendement te behalen uit informatie. Hiertoe analyseert Salience informatiestromen en -structuren, adviseert het organisaties over efficiënte inrichting daarvan en implementeert het de aangedragen oplossingen. Daarnaast geeft het bedrijf hoogwaardig advies gericht op kennisgebaseerd informatiemanagement en contentmanagement projecten. Concrete toepassingsgebieden waarop Salience de afgelopen jaren actief is geweest, zijn onder meer: data/tekst-integratie, SOA/BPM, (enterprise) contentmanagement, e-learning en e-publishing. Het bedrijf mag onder andere de NS, NMI, IRIS, Robeco, Stater, ABN AMRO, NIZW, TU Delft en ICTU tot het klantenbestand rekenen.

Zie