Ingezonden persbericht


Western digital introduceert een 'boek' voor digitale opslag

Nieuwe externe opslagcapaciteit met optimaal gebruiksgemak voor digitale consumenten

Amsterdam, 8 maart 2006 - Western Digital Corp. (NYSE: WDC) introduceert My Book(TM), de nieuwste familie harddrives. Deze nieuwe productreeks speelt maximaal in op de behoeften van een grote groep mensen die vaak digitale apparatuur voor foto's, muziek en video gebruiken. My Book harddrives zijn even makkelijk te gebruiken als andere veelgebruikte huishoudelijke apparaten.

My Book harddrives zijn ontworpen door IDEO en hebben een unieke verticaal te plaatsen boekvorm. Door de minimale ruimte die de drives innemen, passen ze perfect op een bureau of boekenplank. Speciale ventilatoren aan de zijkanten zorgen ervoor dat de harddrive koel blijft, wat zorgt voor maximale betrouwbaarheid. De enorme gebruikersvriendelijkheid is al duidelijk bij de installatie. My Book drives installeren zichzelf, zonder cd-roms of software. Het beheer van foto's, muziek en andere content is eenvoudig met de meegeleverde Google-software, waaronder Google Desktop-informatiebeheer, Picasa-fotobeheer en Google Toolbar- zoeksoftware. De gebruikerservaring is die van een gewoon huishoudelijk apparaat, zoals blijkt uit de optie voor automatische opslag en afsluiting als de gebruiker de computer uitzet. Ook het opstarten gebeurt automatisch als de computer aangaat.

De gebruiker centraal
Om een beeld te krijgen van de behoeften van een grote groep digitale-mediaconsumenten, voerde WD een diepgaand onderzoek uit. Dit vormde de basis voor de features en het fysieke ontwerp van de nieuwe My Book-serie van externe opslagoplossingen. Uit het onderzoek bleek dat gebruiksgemak het allerbelangrijkst is voor mensen die thuis of op het werk digitale content beheren. Technologiebewuste consumenten willen audio, video en informatie met minimale inspanning veilig opslaan, organiseren, back-uppen en delen. Ze hebben behoefte aan opslagapparatuur die ze voor installatie alleen aan de pc hoeven te koppelen. Daarnaast moet een back-up in een of twee muisklikken gedaan zijn. Dit alles in een aantrekkelijk ontwerp zonder dat de kantoor- of thuisomgeving een rommelig uiterlijk krijgt.

"We hebben het gangbare ontwikkelproces voor externe opslag volledig op zijn kop gezet", zegt Jim Welsh, algemeen directeur Branded Products bij Western Digital. "We hebben eerst uitgezocht hoe mensen hun digitale apparatuur inzetten en wat ze eisen van de storage-apparatuur waarop ze vertrouwen voor veilig beheer van hun content. My Book is zo eenvoudig te gebruiken en dusdanig fraai vormgegeven, dat het een naadloze aanvulling op hun digitale leven is."

De eerste producten uit de My Book-familie zijn momenteel beschikbaar: My Book Essential en My Book Premium. Beide versies zijn via USB 2.0 aan pc's of Mac's te koppelen en hebben een verlichte aan/uitknop aan de voorkant. Net als alle andere externe harddrives van Western Digital is de behuizing ontwikkeld voor betrouwbaar, koel en stil gebruik. In tegenstelling tot andere leveranciers die zich alleen op de binnenkant van harddrives concentreren, gebruikt WD zijn expertise op het gebied van harddrive-technologie ook voor de bouw van een behuizing. Deze absorbeert schokken, garandeert goede luchtcirculatie voor koeling en zorgt voor geruisloos gebruik in thuis- of kantooromgevingen.

My Book Premium heeft een metalen behuizing, FireWire 400-connectiviteit om bestanden beter te lezen - 25 procent beter in vergelijking met USB 2.0 -, eenvoudige back-upsoftware en een capaciteitsmeter voor de beschikbare storage-capaciteit bij opslag.

Beschikbaarheid en prijzen
De My Book Essential en My Book Premium zijn beschikbaar via geautoriseerde retailers en direct via www.westerndigital.com. De prijs van een My Book begint bij ¤ 169,- voor een exemplaar van 160 GB en loopt tot ¤ 429,- voor een harde schijf van 500 GB. Deze prijzen zijn inclusief btw. De My Book zal worden gepresenteerd op CeBIT, op de stand van Western Digital, hal 1, stand G51. ###
Over WD
Western Digital, één van de marktleiders en eerste spelers in de storage-markt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare harddrives met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storage-producten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.