Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

8 maart 2006

Epe - Inbraak in pand

Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag (08/03) ingebroken in een pand aan de Quickbornlaan. De daders braken met een breekvoorwerp de buitendeur open en ondanks een luid alarm op het pand doorzochten zij alle kasten en lades. De dieven gingen er met een gering geldbedrag vandoor. De politie hoopt dat omwonenden wat gezien hebben en verzoekt getuigen zich te melden.

Harderwijk - Snorfietsster gewond door aanrijding

Een 16-jarige snorfietsster uit Harderwijk raakte dinsdagavond (07/03) op de kruising Oranjelaan/Oranjepark gewond door aanrijding met een 19-jarige automobilist uit Harderwijk. De man reed over de Oranjelaan en sloeg rond 19.10 uur links af en liet hierbij zijn plaatsgenote niet voorgaan. Het meisje kwam ten val en liep letsel aan haar mond, knie en jukbeen op. Een passerende huisarts bracht haar naar het ziekenhuis. De auto van de 19-jarige man bleek niet verzekerd te zijn. De politie maakte proces-verbaal op.

Nunspeet - Automobilist onder invloed

De politie heeft dinsdagavond (07/03) op de Bovenweg een 45-jarige automobilist uit Hierden aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man rond 22.30 uur en constateerde dat hij onder invloed van alcohol was. Hij blies op het politiebureau een promillage van 1,8. De politie vorderde zijn rijbewijs in en maakt proces-verbaal tegen de man op.

Harderwijk - Andere locatie voor hangjeugd

De politie heeft dinsdag voor een groep hangjongeren, die zich verzamelde tussen de Meerkoetmeen en de Kievitmeen, een andere plek gevonden. De politie kreeg de laatste weken veel klachten van buurtbewoners over de uit circa vijftien personen bestaande groep. De overlast bestond onder meer uit het achterlaten van rommel, geluidsoverlast en het betreden van tuinen van bewoners. De politie sprak de groep op hun gedrag aan en overlegde met hun ouders. Inmiddels is er , mede dank zij contact met de wijkagent, voor de jongeren een andere locatie gevonden. Er zijn ook duidelijk spelregels afgesproken om overlast , ook in de toekomst, te voorkomen.

Putten - Negentien automobilisten in de fout

Negentien automobilisten gingen dinsdagmiddag (07/03) op diverse locaties tijdens een gordelcontrole in de fout. De politie controleerde onder andere op de Engweg en op de Voorthuizerstraat. Achttien automobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van hun gordel en één automobilist kreeg een proces-verbaal voor het niet handsfree bellen tijdens het rijden.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --