Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

8 maart 2006

Vorden - man overleden bij kapwerkzaamheden

Een 40-jarige Vordernaar is woensdagmorgen (8/3) in zijn woonplaats tijdens kapwerkzaamheden zodanig gewond geraakt, dat hij ondanks medische inzet ter plaatse aan zijn verwondingen is overleden. Het slachtoffer was omstreeks 09.00 uur met een collega in een bosperceel aan de Kapelweg met onderhoudswerk bezig. Hierbij is een boom dermate ongelukkig gespleten, dat het slachtoffer door de opspringende stam werd geraakt. Ondanks de inzet van ambulance personeel en een arts van de gealarmeerde traumahelikopter is het slachtoffer ter plaatse overleden. Voor zijn collega is het Bureau Slachtofferhulp in kennis gesteld en ook de Arbeidsinspectie is geïnformeerd.

Gendringen - diefstal uit sportcomplex opgelost

De politie heeft deze week een onderzoek naar de diefstal vanuit kleedkamers bij het complex IJsselweide afgerond. Twee tieners uit Ulft en Gendringen bleken verantwoordelijk voor de diefstal van twee mobieltjes en een portemonnee eerder dit jaar. De zaak kwam aan het rollen toen bleek, dat één van de gestolen mobieltjes via een internetsite te koop werd aangeboden. Nadat de politie voldoende informatie had vergaard, werd het duo op 15 februari in alle vroegte thuis opgehaald. Tijdens het verhoor op het politiebureau bekenden zij hun aandeel. De buit was inmiddels verdwenen en zij gaven aan de kosten te willen vergoeden. De jongelui zijn inmiddels weer op vrije voeten en worden doorverwezen naar een preventieproject waar een passende maatregel zal worden getroffen. Het onderzoek wordt nu pas bekend gemaakt, omdat er meer getuigen verhoord dienden te worden.

Eibergen/ Neede - Drankrijders

Een 42-jarige automobilist uit Eibergen bleek dinsdagmiddag (7/3) rond 15.50 uur bij een politiecontrole op de Borculoseweg onder invloed van alcohol. De man blies 1,8 prom. Het rijbewijs werd direct ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op.

Een 34-jarige automobilist uit Hengelo (O) blies dinsdagavond (7/3) rond 20.45 uur bij een politiecontrole op de Diepenheimseweg 0,7 prom. Bleek dat de man reed, terwijl zijn rijbewijs enkele weken geleden was ingevorderd voor hetzelfde feit. De politie maakt proces verbaal op.

Dinxperlo - Inbraak in winkel

In een winkel aan de Kerstraat werd afgelopen nacht (8/3) ingebroken. Buurtbewoners hoorden rond 02.40 uur glasgerinkel en enkele ogenblikken later een auto hard wegrijden. Bleek dat de toegangsdeur van de winkel was vernield. In de winkel was veel overhoop gehaald. Weggenomen werd een onbekende hoeveelheid sigaretten. De politie is een onderzoek gestart.

Vorden - Scooterrijder zonder helm

Agenten hebben dinsdagavond rond 20.50 uur een 18-jarige bestuurder van een scooter uit Vorden bekeurd omdat hij geen helm droeg en zich niet kon legitimeren. De scooter had aan weerszijde geen beschermkappen en maakte behoorlijk lawaai. De scooter werd meegenomen naar het bureau voor een technisch onderzoek.

Terborg - gordelcontrole bij school

Agenten van het politieteam Oude IJsselstreek hebben dinsdagmorgen (7/3) gecontroleerd bij de basisschool aan de Vulcaanstraat. De controle was gericht op het veilig vervoeren van kinderen. De kinderen zaten veilig in de gordel. Er werden echter drie bestuurders bekeurd omdat zij geen gordel droegen.

Zeddam/Kilder - Boetes bij controles

Agenten van het politieteam Montferland hebben dinsdagmorgen (7/3) bij controles op verschillende locaties bekeurd voor de volgende zaken: 6x te hard rijden op de Kilderseweg in Zeddam, hoogste snelheid 70 km, er is 50 km toegestaan, 1x onvoldoende zicht voorruit auto door bevroren ruit, 1x rijden van vrachtwagen in bebouwde kom in Zeddam, 14x te hard rijden op de Zeddamseweg in Kilder, hoogste snelheid 98, waar 60 km is toegestaan.

Winterswijk - 170 bestuurders rijden te hard

De politie heeft dinsdagmorgen en -middag (7/3 bij een controle op de Waliensestraat 80 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. Van 1300 bestuurders werd de snelheid gemeten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km. Er is hier 80 km toegestaan.

Op de Vredenseweg reden dinsdagmiddag en -avond (7/3) 90 van de 1050 gecontroleerde bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km. Er is hier 80 km toegestaan.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --