Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zondag 21 mei 2006 op Autotron

Rock Around the Jukebox Open Air wordt groot feest der herkenning

ROSMALEN - Bezoekers van het evenement hebben bij het verlaten van het Autotronterrein in Rosmalen meestal maar één vraag: 'Op welke datum wordt Rock Around the Jukebox Open Air volgend jaar gehouden?' Wie één keer is geweest, komt het volgende jaar beslist terug. In 2006 wordt de grootste openlucht jukeboxhappening in Nederland op zondag 21 mei gehouden.

Rock Around the Jukebox Open Air is vanaf de eerste aflevering in 2001 een groot succes. Initiatiefnemer en organisator Ernst Aalders besloot in dat jaar een aanvulling te bieden op het enorme succes van Rock Around the Jukebox Indoor. Dit evenement wordt al sinds mensenheugenis in het najaar in Autotron op touw gezet. De geschiedenis van de nostalgische jukebox begon in 1889 toen Thomas Alva Edison de Edison Speaking Phonograph uitvond. Met dit toestel kon na de inworp van een munt een aantal minuten met behulp van wasrollen naar muziek worden geluisterd. De jukebox heeft alle technische ontwikkelingen op het gebied van het afspelen van muziek in de afgelopen ruim honderd jaar met glans doorstaan. De belangstelling voor de machines van roemruchte merken als AMI, Rock-Ola, Seeburg en Wurlitzer is nog altijd groot. De ruim tweehonderdvijftig standhouders voeren 21 mei naast enkele honderden jukeboxen - variërend van prachtige gerestaureerde exemplaren tot 'opknappers' - ook een onbeschrijflijke hoeveelheid andere spullen aan die aan lang vervlogen tijden herinneren. Ernst Aalders: 'Onder een meestal heerlijk lentezonnetje is het niet alleen de jukebox die de show steelt. Ook andere attributen uit de jaren '50 en '60 zoals flipperkasten, eenarmige bandieten, koelkasten, benzinepompen, neons, email borden, radio's, televisies, ventilatoren, kleding, pindapotten, speelgoed, serviesgoed, verlichting, posters, meubilair, grammofoonplaten enzovoort spreken nog altijd zeer tot de verbeelding. Spullen uit de appeltjesgroene en chocoladebruine zeventiger jaren zijn ook steeds vaker op ons evenement te vinden.'

Ook het uitgebreide muziekprogramma op Rock Around the Jukebox Open Air vormt een feest der herkenning voor de duizenden bezoekers. Verspreid over de dag treden verschillende bands op. Op het Open Air-podium geven onder andere acte de présence: Pipeline 61 (onvervalste rock & roll), Boppin' Rhythm Boozers (rockabilly) en Black Sell (jaren '60).

Als speciale gast is de Oldtimer Caravan Club uitgenodigd. De club komt met een groot aantal klassieke kampeerwagens (caravan, vouwwagen of camper) van 25 jaar of ouder naar Rosmalen.

Rock Around the Jukebox Open Air is zondag 21 mei 2006 geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt 10 euro. Kinderen tot 15 jaar gratis. Autotron is gelegen aan de A59 's-Hertogenbosch-Nijmegen, afrit 50. Voor informatie over de bereikbaarheid per openbaar vervoer, bel 0900-9292.

Voor meer informatie; 073-6293262 of www.oldtimerbeurs.net of beursorganisator Ernst Aalders;073-5218889


---- --