Red Bull Air Race World Series 2006 van start in Abu Dhabi

Red bull nederland b.v.

PERSBERICHT

Beste piloten ter wereld klaar voor nieuw seizoen 'Formule 1 in de lucht'

De Bilt, 8 maart 2006 - In oktober vorig jaar werd voormalig Top Gun piloot Amerikaan Mike Mangold Wereldkampioen Air Racen. Dit jaar krijgt hij de kans zijn wereldtitel te prolongeren. Na zeven zinderende races in 2005, staan de elf beste piloten ter wereld aan de vooravond van het tweede seizoen van de Red Bull Air Race World Series. En ze zijn allen vastbesloten Mangold te weerhouden van een tweede wereldtitel. Kick off locatie voor seizoen 2006 is Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten. The World Series bestaat dit jaar uit tien races die plaatsvinden tussen maart en november in landen als Spanje, Engeland, USA, Australië, Duitsland en Turkije.

Voor het tweede jaar op rij transformeert de beroemde 'Corniche' in Abu Dhabi tot een unieke race track, compleet met een speciaal voor de gelegenheid aangelegd vliegveld in de haven. Zeven hangars huisvesten alle vliegtuigen. Vorig jaar waren meer dan 200.000 mensen getuige van de 1e race van het seizoen; de verwachting is dat dit aantal dit jaar ruimschoots wordt overtroffen.

Formule 1 in de lucht
Wie herinnert zich niet de 700.000 bezoekers die op 12 juni 2005 voor het eerst vliegtuigen onder de Rotterdamse Erasmusbrug zagen vliegen? Ook de zes andere locaties trokken vorig jaar honderdduizenden bezoekers. Werelwijd mocht de Air Race zich verheugen in enorme media-aandacht. Dit jaar is het race format nog verder geoptimaliseerd om een ware Formule 1 in de lucht te kunnen worden. De raceregels zijn vereenvoudigd om deze nieuwe sport toegankelijker te maken voor de miljoenen fans wereldwijd.

Dit jaar staat Nederland niet op de racekalender, maar de organisatie sluit een terugkeer van het evenement naar Nederland volgend jaar niet uit. De Nederlandse eer wordt dit seizoen hoog gehouden door Frank Versteegh. Vorig jaar eindigde hij op een 9e eindpositie. Dit jaar hoopt hij een paar plaatsen omhoog te schuiven in het klassement.

Over de Red Bull Air Race World Series
De Red Bull Air Race is een nieuwe luchtvaartcompetitie, een extreem inspannende race in de lucht, slechts enkele meters boven de grond. De piloten leggen een parcours af tussen verschillende obstakels terwijl ze complexe manoeuvres uitvoeren in de snelst mogelijke tijd. De krachten waaraan de piloten worden blootgesteld lopen op tot 10G. De race stelt de hoogst mogelijke eisen aan vliegvaardigheden en menselijk uithoudingsvermogen. Er is geen ruimte voor fouten. Alleen de allerbeste piloten doen mee, zij presteren op de top van hun kunnen.

SBS 6 zendt de complete World Series uit, altijd direct aansluitend aan de F1 uitzendingen omstreeks 16.00 uur. De seizoensopening in Abu Dhabi is op 14 mei te bekijken. Presentatie is in handen van Tom Coronel.
Meer informatie over de World Series, data en locaties op www.redbullairrace.com.

Noot aan de redactie,