Verzamelberichten woensdag

's-Hertogenbosch, 08-03-2006

Autodiefstal

s-Hertogenbosch In de nacht van dinsdag op woensdag is vanaf de Emmaus in s-Hertogenbosch een grijze personenauto, merk Mercedes, type SL500, model carbrio,voorzien van het kenteken 29-RL-PL gestolen.

Gewonde bij aanrijding

Sint Oedenrode Dinsdagavond is bij een verkeersongeval op de Lindendijk, nabij de kruising met de Ollandeweg in zijn woonplaats Sint Oedenrode, een 24 jarige automobilist gewond geraakt. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Eindhoven. Het slachtoffer reed over de Lindendijk, komende uit de richting Schijndel. Bij de kruising met de Ollandseweg raakte hij de controle over zijn voertuig kwijt en kwam in botsing met een tegenligger, een 26 jarige automobilist uit Sint Oedenrode. Laatstgenoemde botste vervolgens weer tegen een geparkeerd staande auto. Er vielen geen andere gewonden bij de aanrijding. Alle drie de autos zijn door tussenkomst van een bergingsbedrijf afgevoerd.

Man aangehouden voor telefonische aanranding

s-Hertogenbosch De zedenrecherche van de politie District Den Bosch heeft dinsdagmorgen in zijn woning in Doesburg een 44-jarige man van zijn bed gelicht voor telefonische aanranding. De man wordt ervan verdacht een viertal tienermeisjes in s-Hertogenbosch telefonisch te hebben lastiggevallen. De man belde een willekeurig telefoonnummer en vroeg dan naar de dochter des huizes. Hij gaf zich daarbij uit als decaan van een school en vroeg de meisjes mee te werken aan een telefonisch onderzoek. Hij probeerde via zijn slachtoffer ook namen en telefoonnummers van medescholieren te ontfutselen. Bij de telefoongesprekken stelde hij o.a. seksueel getinte vragen en probeerde de meisjes aan te zetten tot het plegen van ontuchtige handelingen met zichzelf. Uit het onderzoek is vooralsnog gebleken dat de man vanaf begin dit jaar in het totaal zeven meisjes heeft lastiggevallen. Het gaat daarbij om vier meisjes uit s-Hertogenbosch, twee meisjes uit Breda en één meisje uit Purmerend. Hij gaf zich behalve als decaan ook in enkele gevallen uit als politieman. De man is inverzekering gesteld en de zedenrecherche onderzoekt de zaak verder. De verdachte is al eerder met justitie in aanraking geweest voor soortgelijke feiten.

Politie treft XTC aan in woning

Rosmalen De politie heeft dinsdagmiddag in Rosmalen een 24-jarige Bosschenaar aangehouden voor het bezit van XTC pillen. Agenten stelden naar aanleiding van de vernieling van een ruit, jl. zaterdag van een woning aan de Jan Krusemanstraat in Rosmalen, een onderzoek in. De verdachte bleek medebewoner van het pand te zijn. In de woning troffen de agenten o.a. 83 XTC pillen aan, die van de man bleken te zijn. De verdachte is daarop aangehouden en ingesloten. De XTC is inbeslaggenomen.

Man verzet zich bij aanhouding

Sint- Michielsgestel In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Heesakkerstraat in Sint Michielsgestel een 31-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor het rijden onder invloed in een auto en verzet bij zijn aanhouding. Agenten controleerden de man, waar bleek dat hij teveel gedronken had. Zij vorderden de man een blaastest af te leggen, waarop hij weigerde. Na nog twee vorderingen is de man aangehouden. Hij verzette zich dermate hevig tegen zijn aanhouding dat hij tijdens het boeien lichte schaafwonden aan zijn pols opliep. Onderweg naar het bureau beledigde hij de agenten. Op het bureau weigerde hij aanvankelijk zijn naam op te geven. Hij is ingesloten en heeft uiteindelijk aan een blaasproef meegewerkt. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij had ongeveer driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol gebruikt.

Verkeerscontroles

Sint-Oedenrode Dinsdag tussen 07.00 uur en 14.30 uur zijn op diverse wegen in Sint Oedenrode verkeerscontroles gehouden. De controles zijn door vijf politiemensen uitgevoerd.

In totaal gingen er 59 automobilisten op de bon.

52 keer voor het niet dragen van de autogordel;

2 keer voor het bellen tijdens het rijden;

3 keer voor het te hard rijden;

2 keer voor het rijden met onvoldoende zicht door de voorruit (dichtgevroren vanwege de vorst).

Gevaarlijk explosief op politiebureau afgeleverd

Schijndel Dinsdagnamiddag kwam een inwoner van Schijndel aan het politiebureau aldaar met een tas. In de tas zat een door hen gevonden en gevaarlijk explosief. De man had het explosief (een brisantgranaat) gevonden in een weiland buiten de bebouwde kom van Schijndel, toen hij met een metaaldetector aan het speuren was. De man besloot het explosief zelf naar de politie te brengen zonder erbij na te denken welke gevaren dat met zich mee brengen. De politie heeft onmiddellijk het EOC (explosieven opruimings commando) in kennis gesteld. Het explosief is veilig opgeborgen en woensdagmorgen getransporteerd om elders onschadelijk gemaakt te worden.

De politie adviseert vinders van explosieven, van welke aard ook, deze nooit te beroeren, de vindplaats te markeren en onmiddellijk de politie in kennis te stellen.

Mishandeling en bedreiging

Uden Dinsdagavond is in haar woonplaats Uden een 35 jarige vrouw aangehouden. Zij wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van een 30 jarige plaatsgenote. Het slachtoffer zou zijn geslagen, geschopt, uitgescholden en woordelijk bedreigd. De 37 jarige echtgenoot van de verdachte kwam kort daarna tussenbeide en uitte ook nog enkele bedreigingen in de richting van het slachtoffer. Hij zal later de door de politie worden gehoord. De verdachte is diezelfde avond na haar verhoor weer in vrijheid gesteld. De aanleiding tot de mishandeling en bedreigingen is het verwijderen van de dochter van de verdachten uit een sportles vanwege wangedrag.

Alcohol in het verkeer

Uden In de nacht van dinsdag op woensdag is op de President Kennedylaan in zijn woonplaats Uden, een 62 jarige automobilist aangehouden. De man bleek bij controle onder invloed van alclholhoudende drank. Na de blaastest op het politiebureau is tegen de man proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod voor de duur van 5 uur.

Agent in het gezicht geslagen

Heeswijk Dinther Agenten controleerden dinsdagmiddag op de Meerstraat in Heeswijk-Dinther een bromfiets die werd bestuurd door een 15 jarige inwoonster van Heeswijk-Dinther. Achter op de bromfiets vervoerde zij een 7 jarig meisje uit s-Hertogenbosch. Beiden droegen geen helm en op de bromfiets zat een verzekeringsplaats van het 2003. De agenten besloten de bromfiets over te laten brengen naar het politiebureau in Oss voor nader onderzoek. Terwijl zijn stonden te wachten op vervoer kwamen er enkele bekenden van het meisje langs die zich behoorlijk hinderlijk met de zaak begonnen te bemoeien. Een van hen, een 18 jarige vrouw uit s-Hertogenbosch sloeg daarbij zelfs een van de agenten met de vlakke hand vol in het gezicht. De vrouw is aangehouden en ingesloten. De bromfiets is aan het verkeer onttrokken voor technisch onderzoek.

Winkeldiefstal

Oss Dinsdagnamiddag heeft de politie aan de Wolfskooi in Oss een 21 jarige vrouw uit Antwerpen aangehouden. Zij wordt verdacht van winkeldiefstal. Personeel van de winkel had haar betrapt bij het wegnemen van een stuk speelgoed. De vrouw heeft de boete voor dit feit, een bedrag van 130 euro, onmiddellijk betaald.

Straf uitzitten

Katwijk Dinsdagmiddag is aan de Gansakker in zijn woonplaats Katwijk een 27 jarige man aangehouden. Bij controle bleek hij nog 5 dagen straf uit te moeten zitten. Hij is ingesloten

Boetes geïnd

Mill De politie heeft dinsdagavond bij een 59 jarige inwoner van Mill voor een bedrag van 2000 euro aan achterstallige geldboetes geïnd.

Stalking

Cuijk In de nacht van dinsdag op woensdag is aan de Dr vd Broekstraat in Cuijk een 18 jarige verdachte uit Cadier en Keer aangehouden. Hij wordt verdacht van stalking van een inwoonster van Cuijk. De man stond tegen de ramen van de woning van de vrouw te kloppen en belde herhaaldelijk aan de voordeur. De eerste keer dat de politie ter plaatse kwam werd hij gewaarschuwd. De waarschuwing was kennelijk tegen dovemansoren gericht want later moest de politie voor de tweede keer naar dezelfde woning waar de verdachte wederom stond te kloppen en te bellen. De verdachte is voor verhoor ingesloten.