Gemeente Hoogeveen

06 maart 2006
Gemeente en waterschap werken samen bij kwijtschelding De gemeente Hoogeveen en het waterschap Velt & Vecht gaan samenwerken om kwijtscheldingsverzoeken voor de gemeentelijke belastingen en de heffingen van het waterschap efficiënter en sneller af te handelen. De samenwerking houdt in dat de gemeente alle verzoeken om kwijtschelding ontvangt en beoordeelt; het waterschap krijgt een kopie van de beschikking. Het waterschap zal conform de uitspraak van de gemeente de beschikking doorsturen aan haar belastingschuldige.

Ook beroepschriften die volgen op een uitspraak worden op dezelfde wijze afgehandeld. De gemeente verzorgt de hertoetsing, een kopie van de beschikking gaat naar het waterschap en deze stuurt een beschikking naar zijn belastingschuldigen.

Op dit moment zijn de burgers van Hoogeveen en de ingezetenen van het waterschap Velt en Vecht nog verplicht om bij beide instanties een verzoek om kwijtschelding in te dienen. Beide instanties hebben dezelfde gegevens nodig om een verzoek te kunnen toetsen. De kwijtscheldingsnorm van 100% wordt zowel door de gemeente als het waterschap gebruikt. In de meeste gevallen doen beide instanties ook dezelfde uitspraken.

Hoogeveen heeft al een zelfde samenwerking met het waterschap Reest en Wieden. Voor alle bewoners van Hoogeveen geldt nu dus dat ze bij de gemeente terecht kunnen voor kwijtscheldingsverzoeken voor de gemeentelijke belastingen en de heffingen van de waterschappen.