Gemeente Alphen aan den Rijn


Regels voor de straat gaan gelden in Alphen aan den Rijn

(08 maart 2006)

Op donderdag 9 maart vanaf 09.30 uur zullen wethouder Hans Groen in 't Wout en teamchef politie Alphen aan den Rijn Jan Gijsman van politie Hollands Midden gezamenlijk starten met het verspreiden van de flyers over de regels voor de straat. Zij worden hierbij geholpen door een aantal wijkagenten en gemeentelijke toezichthouders. Op het Rijnplein van Alphen aan den Rijn zullen de eerste flyers uitgedeeld worden aan passanten.

Met het uitdelen van de flyers willen het gemeentebestuur en de politie aandacht voor alledaagse regels. Regels die bij overtreding overlast veroorzaken en die beboet zullen worden. Op de naleving van deze regels wordt gecontroleerd.

Behalve Flyers worden er in het centrum van Alphen aan den Rijn in fases ook een tiental borden geplaatst met de Regels voor de straat. Ook staan de boetes voor de overtredingen van de Regels voor de straat op deze borden. De flyers en de borden zijn bedoeld om het uitgaan in Alphen voor iedereen zo plezierig mogelijk te houden.

Aanleiding voor de Regels voor de straat is dat Alphen aan den Rijn een nieuw stadshart heeft, met op dit moment een prettig woon- leef en verblijfplaats. Het gemeentebestuur wil dat graag zo houden. Na een half jaar zal de naleving van de regels voor de straat geëvalueerd worden. Over een jaar is de eindevaluatie en dan zal worden bezien of deze borden ook in andere plaatsen waar openbare orde en veiligheid aandacht behoefd geplaatst kan worden. De handhaving op de Regels voor de straat betekent dat er normaal gecontroleerd wordt maar dat er wel opgetreden en beboet zal gaan worden.